15:36 27.02.2013

МЗС не проводить переговорів про звільнення захопленої в Сирії Кочнєвої, бойовики вимагають хоч якогось викупу - родич українки

2 хв читати

Міністерство закордонних справ України навіть не розпочинало переговорів щодо звільнення викраденої в Сирії українки Анхар Кочнєвої, повідомив в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" її племінник Дмитро Астафуров.

"Бойовики регулярно спілкуються через Skype із її колишнім чоловіком і вже говорять про те, щоб українське МЗС бодай щось спробувало зробити, вийшло на переговори", - сказав він.

Родич А.Кочнєвої зазначив, що викрадачі згодні обговорити ті умови, які висуне українська сторона, однак зовнішньополітичне відомство всіляко ігнорує переговорний процес, і на сьогодні "переговорів немає".

Щодо фінансових умов викупу, то, за словами Д.Астафурова, вони вже змінилися, і бойовики готові розглянути будь-які варіанти, запропоновані українською стороною. "Якщо МЗС і надалі ігноруватиме переговорний процес, то викрадачі погрожують її вбити", - зазначив племінник А.Кочнєвої.

Як повідомлялося, громадянку України А.Кочнєву викрали в Сирії в жовтні 2012 року бойовики з так званої Вільної сирійської армії. Викрадачі журналістки погрожували вбити її, якщо не буде виконано їхні вимоги про викуп у розмірі $50 млн. У січні повстанці повідомили родичам викраденої, що готові знизити суму викупу до $300 тис.

31 січня 2013 року міністр закордонних справ України Леонід Кожара повідомив журналістам, що передав формальний запит Києва про сприяння ЄС у звільненні українських заручників у Лівії та журналістки А.Кочнєвої. ЄС, у свою чергу, вже пообіцяв підключитися до врегулювання ситуації зі звільненням українки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Україні без світла майже 500 населених пунктів - "Укренерго"

Понад 400 тис. споживачів одночасно залишалися без світла на Сумщині через нічний удар РФ - Міненерго

На заході та півночі України в понеділок очікуються грози

У результаті місії ГУР у Криму знищено швидкісний катер ворога

СБУ затримала двох ворожих агентів, які готували масовані обстріли України напередодні Великодня

Окупанти передислоковують сили для можливого наступу на Харків - ISW

Окупанти обстріляли Суми та 17 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, є поранений

У російському полоні перебувають 32 представники українських медіа - Мінкультури

У Чернігові в приміщенні банку стався вибух, пошкоджено будівлю

Чергова петиція за припинення зупинки руху наземного транспорту під час повітряних тривог у Києві набрала потрібну кількість голосів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА