15:50 27.02.2013

В Україні створять сучасний банк крові, а імпортні ліки поступово замінюватимуть українськими аналогами - Богатирьова

2 хв читати

В Україні буде створено сучасний банк крові, а імпортні ліки поступово замінюватимуть аналогами українського виробництва, заявила міністр охорони здоров'я Раїса Богатирьова на розширеному засіданні уряду за участю президента України Віктора Януковича.

Вона зазначила, що цього року починає працювати стратегія імпортозаміщення та створення служби крові і сучасного банку крові.

"Новою урядовою програмою передбачено імплементацію 38 європейських регламентів і директив для того, щоб зробити систему гарантії якості лікарських засобів та їх безпечності. За рахунок розроблення механізму трансферу технологій виробництва вакцин, препаратів для лікування СНІДу та онкозахворювань ми плануємо залучати новітні технології в сектор фармації, збільшити номенклатуру вітчизняних препаратів на 20% та скоротити їх вартість на 10%. Це дасть можливість розпочати в Україні виробництво препаратів, які на сьогодні виключно імпортують", - сказала міністр.

За її словами, реалізація стратегії ґрунтується на засадах державно-приватного партнерства.

Р.Богатирьова також нагадала, що, починаючи з минулого року, в Україні впроваджується новий європейський механізм контролю за ціноутворенням на лікарські препарати.

"Перелік ліків, на які поширюється цей механізм, буде розширено цього року, і він постійно розширюватиметься в наступні роки. Уряд передбачив цього року для реімбурсації 191 млн грн", - заявила вона.

Крім того, глава МОЗ повідомила, що в Україні створюватимуть нові прилади для діагностики та лікування осіб із серцево-судинними та онкологічними захворюваннями.

"Буде створено все, щоб не допускати надходження на внутрішній ринок медичної продукції, яка не відповідає вимогам безпеки", - запевнила міністр.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА