15:56 01.03.2013

Держлікслужба вирішила видати 72 ліцензії на імпорт ліків й очікує заяв від інших імпортерів

2 хв читати

Державна служба з лікарських засобів 1 березня ухвалила рішення про видачу 72 ліцензій на імпорт лікарських препаратів, повідомив голова відомства Олексій Соловйов на прес-конференції в Києві в п'ятницю.

"На сьогодні станом на 13:00 щодо 72 заяв ухвалено позитивне рішення. Сьогодні, відповідно, 72 ліцензії буде видано", - сказав він.

Зокрема, ліцензії в п'ятницю отримають п'ять найбільших фармдистриб’юторів України, що постачають продукцію в 90% аптечних та лікувальних закладів країни - "БаДМ", "Оптима-Фарм", "Альба Україна", "Вента" та "Фра-М".

О.Соловйов додав, що Держлікслужба прийматиме заяви на видачу ліцензій від інших імпортерів до 3 березня включно.

"Потенційно ми очікуємо, що в ці три дні (п'ятниця-неділя - ІФ) подадуть заяви абсолютно всі імпортери. А загалом їх близько 150", - сказав він.

За словами голови Держлікслужби, відомство розгляне заяви всіх імпортерів, що звернуться, максимум до 5 березня.

Як повідомлялося, закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо ліцензування імпорту лікарських засобів та визначення терміну "активний фармацевтичний інгредієнт" Верховна Рада ухвалила 4 липня 2012 року.

Закон визначає термін "активний фармацевтичний інгредієнт", тобто підвищує вимоги до якості ліків, які продають українцям, і з 1 березня 2013 року вводить відповідальний підхід до імпорту лікарських засобів - ліцензування.

Ліцензування імпорту є загальноприйнятою світовою нормою, яка гарантує ефективність ліків, відповідність вимогам реєстраційного досьє кожної серії препарату, що постачається на ринок, а головне - їх якість, безпечність та доступність для пацієнта.

Міністр охорони здоров'я України Раїса Богатирьова 4 лютого запропонувала відстрочити введення норми про ліцензування імпортних лікарських засобів. 11 лютого прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив врегулювати питання ліцензування імпорту лікарських засобів і гарантовано забезпечити наявність в аптеках як вітчизняних, так і імпортних ліків.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА