15:09 02.03.2013

З'їзд "Нашої України", що ухвалив рішення про самоліквідацію, легітимний - Бондарчук

2 хв читати

Голова політради партії "Наша Україна" Сергій Бондарчук заявляє, що ХІІ з'їзд партії, який ухвалив рішення про ліквідацію партії, легітимний.

"Підстав говорити про те, що він (з'їзд партії - ІФ) нелегітимний, немає", - сказав С.Бондарчук журналістам по завершенні з'їзду партії в суботу в Києві.

Він нагадав, що 18 обласних організацій партій на своїх конференціях ухвалили рішення про проведення такого з'їзду, а це 2/3 від загального складу обласних організацій "Нашої України".

"Партія "Наша Україна", на жаль, стала співучасником і партією, яка працює, як сателіт, в інтересах Партії регіонів. У зв'язку з тим, що це неможливо, відповідно до ідеології, яку несуть партійці і партія Майдану, ми не бачили іншого виходу, як припинити діяльність партії "Наша Україна", залишити вивіску і назву "Наша Україна" Віктора Ющенка, а Віктора Ющенка залишити Віктору Януковичу (президент України - ІФ)", - сказав С.Бондарчук.

"Ми вже ухвалили рішення, і партії вже не існує", - наголосив він.

С.Бондарчук повідомив, що з понеділка передасть весь партійний архів людям, які займатимуться ліквідацією партії. Він нагадав, що своїм рішенням з'їзд створив ліквідаційну комісію, яку очолив брат В.Ющенка - Петро Ющенко. До її складу також увійшли Ірина Ванникова, Валентина Руденко, Микола Оніщук, Зіновій Шкутяк, Віра Ульянченко (всі вони - прихильники Віктора Ющенка, і на з'їзді були відсутні - ІФ).

"Ці люди вже виконуватимуть ті юридичні обов'язки, які необхідні для того, щоб припинити існування партії", - додав він.

Відповідаючи на уточнююче запитання, чи не побоюється він того, що прихильники В.Ющенка, які не визнають рішення нинішнього з'їзду, можуть скористатися печаткою партії для того, щоб ухвалювати свої рішення, С.Бондарчук наголосив, що згідно із сьогоднішнім рішенням, печатку, прапор і свідоцтво про реєстрацію партії "Наша Україна" передадуть до Музею Помаранчевої революції в Києво-Могилянській академії.

С.Бондарчук також наголосив, що на з'їзді партійці заявляли про необхідність продовжити політичну діяльність. Поки що, не йдеться про створення нової партії, однак "є запит на нову політичну силу".

За його словами, вже створено робочу групу, якій доручено провести переговори з усіма правоцентристськими політичними партіями про подальшу співпрацю і можливості формування нової партії.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Кропивницькому районі пошкоджено 20 приватних будинків унаслідок ракетного удару в п'ятницю - ОВА

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві локалізовано на 2 тис. кв м, гасіння окремих осередків горіння триває - ДСНС

На Волині знайдено ще одну історичну пам'ятку часів Київської Русі - Офіс генпрокурора

Середньодобова кількість втрат армії РФ в Україні в травні-червні, ймовірно, зросте разом із відновленням наступальних операцій - британська розвідка

Атаковано енергетичну інфраструктуру Дніпропетровської області - Міненерго

Залізничникам продовжили бронювання від мобілізації терміном на один місяць

Через пошкодження ділянки водогону залишилися без води Покровськ і Мирноград Донецької області - ОВА

Кличко: Київ став побратимом зі ще одним європейським містом - Загребом

У Бериславі російські війська обстріляли з дронів вантажівку з доставки питної води

На Закарпатті стався конфлікт за участю співробітників ТЦК, поліція розслідує справу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА