15:19 05.03.2013

Апеляційний суд відхилив скаргу Слюз про видворення з лікарні, де лікується Тимошенко, депутатів

2 хв читати

Апеляційний суд Харківської області відмовив у задоволенні апеляційної скарги народного депутата фракції "Батьківщина" Тетяни Слюз на постанову Дзержинського районного суду міста Харкова, за якою її разом із двома колегами із фракції примусово виселили з клініки, де проходить курс лікування екс-прем'єр Юлія Тимошенко.

Як повідомляється на сайті Об'єднаної опозиції "Батьківщина", відповідне рішення суд ухвалив у понеділок. "Таким чином, влада знову продемонструвала своє зухвале нехтування закону", - йдеться в заяві партії з приводу рішення суду.

У "Батьківщині" також нагадують, що, відповідно до ст. 17 закону "Про статус народного депутата" народний обранець має право безперешкодного відвідування органів влади та місцевого самоврядування, а також безперешкодного доступу на всі підприємства, в установи та організації на території України, незалежно від їхнього підпорядкування, форм власності та режиму таємності. Більш того, народний депутат у разі порушення прав, свобод та інтересів людини і громадянина має право вимагати негайного припинення порушення або ж може звернутися з вимогою до відповідних органів державної влади.

"Саме цими правовими нормами керувалися жінки народні депутати - Олександра Кужель, Людмила Денісова та Тетяна Слюз, перебуваючи в приміщенні лікарні "Укрзалізниці" "і вимагаючи припинити порушення прав Юлії Тимошенко", - йдеться у зверненні.

У "Батьківщині" наголошують, що залишають за собою право всіма законними засобами захищати права громадян України, права народних депутатів України, зокрема і шляхом звернення до Європейського суду з прав людини, "який залишається єдиним судовим органом, що ухвалює незаангажовані справедливі рішення" .

Як повідомлялося, 8 січня захисник екс-прем'єра, народний депутат Сергій Власенко оприлюднив відкритий лист Ю.Тимошенко до президента Віктора Януковича, в якому вона оголосила про початок особистої акції громадянської непокори. Екс-прем'єр відмовилася повертатися в палату доти, доки там здійснюється відеоспостереження і цілодобово перебуває караул.

16 січня народні депутати від об'єднаної опозиції "Батьківщина" - О.Кужель, Т.Слюз і Л.Денісова - приїхали на короткострокове побачення з Ю.Тимошенко до ЦКЛ № 5, однак пізніше заявили, що приєднуються до акції громадянської непокори екс-прем'єра і будуть разом з нею доти, доки її вимоги не будуть виконані.

Пізніше начальник Качанівської виправної колонії Ігор Колпащіков повідомив про підготовку документів до суду зв'язку з діями народних депутатів.

О.Кужель, Т.Слюз і Л.Денісова примусово виселили з клініки у виконання рішення Дзержинського районного суду Харкова. За інформацією прес-служби ДПтС, суд задовольнив позов керівництва лікарні та Качанівської виправної колонії № 54.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зафіксовано влучення в двох районах Харкова, інформації про постраждалих немає

На фронті за добу сталося 114 бойових зіткнень, ворог втратив 160 осіб л/с на харківському напрямку

На місці прильоту "шахеда" в Основ'янському районі Харкова сталася пожежа

Харків під атакою ворожих "шахедів"

НАТО розглядає можливість відправки військових інструкторів в Україну - ЗМІ

НБУ в четвер підвищив офіційний курс гривні на 14 коп.

Військам РФ не вистачає потужності, щоб досягти стратегічного прориву на харківському напрямку - Каволі

"Укренерго" в п'ятницю з 8:00 до 19:00 розраховує обійтися без обмежень е/е

Ворог намагається тиснути на оборону на харківському напрямку, найгарячіша ситуація на покровському напрямку

Завдяки Силам оборони сьогодні вдалося додати впевненості напрямку Вовчанська, однак загрози все ще є - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА