15:30 06.03.2013

В Івано-Франківську цього року планують першу операцію на відкритому серці

1 хв читати

В Івано-Франківській центральній міській клінічній лікарні (ЦМКЛ) у цьому році планують зробити першу операцію на відкритому серці.

"Я думаю, що в цьому році ми матимемо однозначно першу операцію на відкритому серці в Івано-Франківську", - повідомив директор департаменту охорони здоров'я Івано-Франківської обладміністрації Роман Мельник на прес-конференції в середу.

Він розповів, що минулого року в центрі малоінвазивної кардіохірургії Івано-Франківської ЦМКЛ провели 468 діагностичних коронарографій, 130 планових та 64 ургентних стентувань коронарних артерій при гострому інфаркті міокарда.

"Це те, що раніше в області не робилося. Відправляли людей в іншу область, відправляли до Львівської, Київської області. Зараз цю допомогу ми вже надаємо на місці", - наголосив Р.Мельник.

Для того, щоб мати можливість в області робити такі операції, сказав він, була запрошена кардіохірург зі Львова, для якої місцева влада купила квартиру.

Як повідомлялося раніше, в Івано-Франківській ЦМКЛ в травні 2011 року відкрили центр малоінвазивної кардіохірургії, для якого придбали за кошти держбюджету ангіограф вартістю 22 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА