16:11 06.03.2013

Депутат Деркач заявляє про неправдивiсть звинувачень бiзнесмена Рабиновича

3 хв читати

Народний депутат України (фракцiя Партiї регiонiв) Андрiй Деркач заявляє, що звинувачення Вадима Рабиновича про можливу причетнiсть його до вибуху бiля офiсу бiзнесмена є брехнею i провокацiєю.

"Провокацiя Рабиновича мене здивувала. Вiд нього дiзнався багато нового, зокрема про iснування єврейського телеканалу Jewish News One, при всiй моїй повазi до цього медiа-ресурсу. На мiй погляд, Рабинович мiг би придумати логiчнiший привiд для провокацiї, нiж бутафорський вибух та iнтерес члена Мiжсоборної присутностi Росiйської православної церкви, яким я є, до володiння єврейським телеканалом, при всiй повазi до єврейської культури", - сказав вiн агентству "Iнтерфакс-Україна" в середу.

"За брехню Рабиновичу доведеться вiдповiдати в правовiй площинi в судi", - наголосив А.Деркач.

Як повiдомлялося, вiдомий український бiзнесмен, спiвголова Європейського єврейського парламенту (EJP) i президент Всеукраїнського єврейського конгресу Вадим Рабинович не виключає, що в нього кинули вибухiвку через незгоду поступитися телеканалом Jewish News One (JN1) представникам нинiшньої влади.

На прес-конференцiї 6 березня в Києвi вiн заявив, що до нього прийшов народний депутат України (фракцiя Партiї регiонiв) Андрiй Деркач, який вимагав у В.Рабиновича вiддати канал JN1, iнакше в бiзнесмена будуть "великi-великi проблеми".

В.Рабинович нагадав, що написав листа генеральному прокуроровi України Вiктору Пшонцi, де розповiв про цю розмову. "Жодна людина мене не викликала в нашiй країнi, поки щось там не пiдiрвали. Я маю запитання: якщо я пишу керiвництву правоохоронної системи України, що така-то людина на найвищому рiвнi в нашiй державi займається рекетом, то має бути бодай якась реакцiя. Якщо цiєї реакцiї не було, то я маю запитання, що за нею хтось стоїть. Тодi справдi має рацiю Андрiй Деркач, вiн прийшов до мене не сам, а отже, його направили. Якщо зараз не буде реакцiї на те, що я кажу, значить, його направили зовсiм такi люди, на кого реагувати не можна", - вважає вiн.

Як повiдомлялося, 18 сiчня В.Рабинович заявив, що представники нинiшньої української влади намагаються позбавити його Першого єврейського мiжнародного новинного телеканалу Jewish News One (JN1). Бiзнесмен звернувся iз вiдповiдною заявою до Генеральної прокуратури України. JN1 - незалежний приватний канал, заснований двома українськими бiзнесменами Iгорем Коломойським i В.Рабиновичем. Про створення JN1 було заявлено 4 квiтня 2011 року на єврейському форумi Європи в Парижi. Iнiцiатором став президент Європейського єврейського союзу I.Коломойський.

4 березня в центрi Києва поряд з офiсом В.Рабиновича на вул. Мечникова, 14 бiля одного з припаркованих автомобiлiв о 15:36 стався вибух. Колишнiй головний редактор газети "Столичные новости" Володимир Кацман заявив, що вибух був замахом на життя В.Рабиновича, i що вибуховий пристрiй було кинуто з боку сусiднього будинку в автомобiль бiзнесмена, який виїжджав iз двору офiсу. Внаслiдок вибуху нiхто не постраждав, проте дiстав незначних механiчних пошкоджень автомобiль марки "Лексус-570".

5 березня київська мiлiцiя розпочала кримiнальне провадження за статтею "хулiганство" у зв'язку з вибухом, що стався бiля офiсу В.Рабиновича.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

Сирський обговорив із командувачем оборони Данії потреби ЗС України та допомогу

Клименко про розстріл поліцейських у Вінницькій області: Цей трагічний випадок показує, що тилу для поліцейських немає

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА