13:27 15.03.2013

Правила роботи в доменi .сom.ua змiняться з 1 квiтня

1 хв читати

У публiчному доменi .сom.ua з 1 квiтня змiняться правила роботи, йдеться в повiдомленнi адмiнiстратора доменних iмен компанiї Hostmaster, оприлюдненому в п'ятницю.

"Новий регламент взаємодiї реєстраторiв з адмiнiстрацiями доменiв базується на технологiї EPP (Extensible Provisioning Protocol). Перетворення покликанi пiдвищити якiсть обслуговування доменних iмен, а в перспективi - запропонувати реєстрантам новi послуги", - наголошується в повiдомленнi.

Новi правила розширюють повноваження реєстраторiв. Зокрема, створення доменних iмен та їх видалення, внесення iнформацiї про права на доменне iм'я здiйснюватиме виключно реєстратор, а адмiнiстратор тiльки фiксуватиме дiї в доменному реєстрi.

При цьому адмiнiстратор пiдвищує вимоги до реєстратора. Так, для повноцiнної роботи останнiй повинен мати автоматизовану систему реєстрацiї доменних iмен, сумiсну з технологiєю EPP, i сайт, призначений для обслуговування клiєнтiв. Також реєстратори повиннi будуть пройти тестування для виявлення їхньої готовностi працювати за новим протоколом.

Публiчний домен .сom.ua є одним iз найбiльших у зонi .UA, в ньому делеговано 280 тис. доменних iмен, що становить майже 40% вiд їх загальної кiлькостi.

За даними Hostmaster, загалом у .UA близько 707 тис. доменних iмен, третина яких обслуговується за новим протоколом. Решта перейде на EPP до кiнця поточного року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни скинули 11 КАБ на правобережну частину Херсонської області - ОВА

Через обстріли РФ понад 260 абонентів у Миколаївській і Харківській областях залишилися без газу

Держприкордонслужба з наближенням Великодня фіксує чистий приплив в Україну

Заблоковано понад 2500 вебсайтів з азартними іграми - Офіс генпрокурора

На початку тижня в південно-східній частині України очікуються короткочасні дощі, грози

Британська армія може отримати на озброєння гіперзвукову ракету до 2030 року

Унаслідок обстрілу в Новій Слободі Сумської області пошкоджено 4 приватні будинки та ЛЕП - ОК "Північ"

Унаслідок обстрілів на Донеччині поранено двох людей - ОВА

На Харківщині за добу двоє мирних жителів постраждали внаслідок обстрілів

Російські сили можуть домогтися значних тактичних успіхів, допоки Україна очікуватиме на прибуття допомоги від США - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА