15:06 18.03.2013

Журі Одеського кінофесту-2013 очолить Олександр Роднянський, а "Золотого Дюка" отримає Емір Кустуріца

2 хв читати

Медіаменеджер Олександр Роднянський очолить журі Четвертого Одеського міжнародного кінофестивалю (ОМКФ), який відбудеться в липні.

"У цьому році ми всіх порадуємо тим фактом, що головою журі 4-го Одеського кінофестивалю буде українець зі світовим ім'ям, людина, який продюсувала понад 40 телевізійних серіалів, 30 художніх фільмів, серед яких є і авторське, і жанрове кіно, Олександр Роднянський ... Я думаю, що це гідна кандидатура для 4-го Одеського міжнародного кінофестивалю", - заявила президент ОМКФ Вікторія Тігіпко на прес-конференції в понеділок у Києві.

Крім того, в Одеського кінофестивалю з'явився новий постер. За словами В.Тігіпка, основою для нього стала фотографія з соціальної мережі Instagramm.

Як розповіли організатори, на фестиваль до Одеси приїде сербський режисер і музикант Емір Кустуріца, якому під час церемонії відкриття вручать статуетку "Золотий Дюк" за внесок у кіномистецтво. У день відкриття 12 липня режисер також дасть концерт зі своєю панк-фолк-групою No Smoking Orchestra на Потьомкінських сходах.

Традиційно в рамках ОМКФ відбудеться кінопоказ. Цього року глядачі побачать картину німецького режисера Фрідріха Марнау "Схід сонця" (1927 рік) у супроводі симфонічного оркестру.

За словами організаторів, цього року збільшено призовий фонд фестивалю в зв'язку з тим, що Українська національна кінопремія ОМКФ, шорт-лист якої формується з фільмів, створених в Україні або в ко-продукції з України, з цього року вручатимуть у двох номінаціях: "Кращий повнометражний український фільм "(приз у 50 тис. гривень режисерові картини) і "Кращий короткометражний український фільм"(приз 10 тис. грн.).

Експерти вже відібрали кілька фільмів-номінантів на отримання "Золотого Дюка", але прийом заявок на участь триває.

ОМКФ-2013 відвідає нідерландський режисер Йос Стеллінг, який очолював журі 1-го Одеського кінофестивалю. Режисер представить в Одесі прем'єру свого нового фільму "Дівчина і смерть", в якому знялися російські актори Рената Літвінова та Сергій Маковецький.

Крім того, Й.Стеллінг, а також американський режисер і продюсер Рождер Коман, чеський режисер, сценарист і продюсер Іржі Менцель, німецький кіноісторик та експерт у сфері кіно Стефан Дресслер проведуть майстер-класи для слухачів Літньої школи ОМКФ.

Четвертий Одеський міжнародний кінофестиваль триватиме з 12 до 20 липня 2013 року.

Володарем гран-прі Третього Одеського кінофестивалю за підсумками глядацького голосування став фільм британського режисера Руфуса Норріса "Зломлені".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА