14:30 25.03.2013

Відрізаним від світу самоселам у Чорнобильській зоні допомагають по господарству міліціонери

1 хв читати
Відрізаним від світу самоселам у Чорнобильській зоні допомагають по господарству міліціонери

У зв'язку з рясними снігопадами та ускладненим транспортним сполученням правоохоронці забезпечують продовольством жителів сіл Чорнобильської зони відчуження, повідомляє відділ зі зв'язків із громадськістю Головного управління МВС України в Київській області.

"Під час снігопаду, який уже декілька діб не вщухає на Київщині, і без того одірвані від цивілізації самосели Чорнобильської зони потребують особливої уваги. Автолавка, що зазвичай доставляє їм усе необхідне, не може подолати снігові насипи, тому продуктами харчування, медикаментами і найголовніше хлібом беруться забезпечувати жителів сіл тамтешні міліціонери. Працюють правоохоронці в тісному тандемі з представниками "Чорнобильського спецкомбінату", - розповіли в обласній міліції.

За час негоди працівники міліції об'їздили на УАЗі села Іллінці, Луб'янку, Паришів, Куповате та інші. "Всі немічні, одинокі та хворі не залишилися без уваги. Окрім доставляння необхідного продуктового набору, правоохоронці рубали дрова, носили воду та годували худобу. У тих селах, де й міліцейський автомобіль грузнув у снігу, правоохоронці нагадували дідів морозів, які з мішками на спинах розносили хліб", - йдеться в повідомленні.

Під час відвідування самоселів поблизу с. Ямпіль міліціонери також затримали трьох сталкерів - 20-річних студентів одного з харківських університетів, які "прийшли в зону на екскурсію". Стосовно них буде складено адмінпротоколи, після чого юнаків буде видворено за межі зони відчуження.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА