17:41 25.03.2013

Українськi вченi виявили нову нафтогазоносну провiнцiю в захiднiй Антарктицi

1 хв читати

Українськi вченi виявили нову нафтогазоносну провiнцiю поблизу станцiї "Академiк Вернадський" у захiднiй Антарктицi, повiдомляється на урядовому веб-порталi з посиланням на Держiнформнауки.

"За пiдсумками геоелектричних зондувань у 2012 роцi виявлено та нанесено на мапу чотири аномалiї типу "поклади нафти". Загальна площа аномалiй становить близько 900 кв. км, що також пiдтверджено даними супутникових дослiджень", - йдеться в повiдомленнi.

Українськi дослiдники також виявили в захiднiй Антарктицi аномальнi зони типу "поклади газогiдратiв".

"Наявнiсть цiлої низки супутникових аномальних зон, що виходять за межi виявлених ранiше сейсмiчними методами, i зон, перспективних на газогiдрати, показує, що реальнi запаси останнiх на 25-30% перевищують пiдрахованi ранiше. Це надає можливiсть зарахувати район до числа найперспективнiших для подальших дослiджень", - наголошується в повiдомленнi.

Як зазначили в Держiнформнауки, з метою посилення присутностi України в Антарктицi заплановано розширювати район наукових iнтересiв з поетапним створенням мережi сезонних баз. У перспективi заплановано також будiвництво нової станцiї цiлорiчного функцiонування в iншiй частинi Антарктичного регiону.

"Наукова присутнiсть України в Антарктичному регiонi гарантує нашiй державi участь в майбутньому в можливому розподiлi ресурсiв", - резюмують у вiдомствi.

Як повiдомлялося, українська антарктична станцiя "Академiк Володимир Вернадський" розташована на островi Галiндес, почала роботу 7 лютого 1996 року. До цього станцiя мала назву "Фарадей" i належала Великобританiї.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА