14:33 27.03.2013

Києву не загрожує потоп найближчими вихідними. У найбільшій зоні ризику перебувають Русанівські сади - влада

2 хв читати
Києву не загрожує потоп найближчими вихідними. У найбільшій зоні ризику перебувають Русанівські сади - влада

У Київській мерії упевнені, що найближчими вихідними значного підтоплення від танення снігу не буде.

"Стосовно танення снігу в суботу та неділю, то я вас запевняю: евакуювати (із зони підтоплення - ІФ) нікого не доведеться. Можливо, десь зливостік не прийме воду, можливо, на дорозі буде по щиколотку води. Але це не підтоплення будинків, не евакуація тощо", - заявив заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Анатолій Голубченко на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в середу.

Він повідомив, що працівники комунальних служб у найближчі один-два дні ще раз перевірять усі зливостоки, очистять їх від снігу.

Водночас у КМДА розробляють заходи із запобігання підтопленням та ліквідації наслідків весняного паводку на річках. За словами заступника голови КМДА, з цією метою обчислюють можливе підвищення рівня води в річках та визначають будинки, які можуть бути підтоплені.

За словами А.Голубченка, за попередніми розрахунками, не очікується великого підвищення рівня води в Дніпрі, хоча не виключені локальні підтоплення на Подолі, Оболоні, Поштовій площі.

Для ліквідації цих наслідків розробляють спеціальні заходи, зокрема плани евакуації жителів. За словами А.Голубченка, зазвичай паводок на річках починається після 20 квітня, і на той час ці заходи буде розроблено.

На запитання про те, чи можливе підтоплення столичного метрополітену, А.Голубченко заявив: "Теоретично можливе, практично - ні".

У свою чергу директор департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища КМДА Сергій Садовий, на якого покладено відповідальність за ситуацію та забезпечення стабільної роботи столиці у разі можливого майбутнього паводку, наголосив, що цього року очікуються набагато більші обсяги води.

За його словами, в кожному районі столиці є місця, де можуть бути підтоплення.

До плану дій із протидії підтопленню, як пояснив В.Садовий, входить очищення зливоприймачів, перевірка техніки, встановлення насосів, розміщення оперативних груп на територіях, щоб надавали допомогу людям, аналіз річки Либідь, яка прийме найбільший потік води.

Відповідаючи на запитання журналістів, він також зазначив, що в найбільшій зоні ризику затоплення перебувають Русанівські сади, які розташовані в низовині.

"Якщо брати територію Русанівських садів, за аналізом підняття води, можливо, людей переміщатимемо в інші місця", - повідомив чиновник.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МВС: Довідка про несудимість не потрібна для оновлення даних у ТЦК

Е-кабінет для військовозобов'язаних має запрацювати з 18 травня - Міноборони України

ДБР затримало прикордонника, який застрелив цивільного, що намагався незаконно перетнути кордон

Ворог розширив зону активних бойових дій майже на 70 км - Сирський

Ситуація у Вовчанську контрольована, тривають заходи з посилення оборонних позицій - Генштаб ЗСУ

Вихідні в Україні будуть теплими, на заході країни та на Лівобережжі короткочасні дощі й грози

Уперше за два роки війни ЗСУ вистачає артилерійських снарядів - Зеленський

Зеленський: Партнери не підштовхують нас до переговорів з РФ

Зеленський заявив, що використання Україною західної зброї на території РФ стало б захистом, а не наступом

Уламки російського дрона пошкодили один з енергооб'єктів на Вінниччині - Міненерго

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА