12:34 28.03.2013

Тимошенко переведуть з лікарні до колонії лише у разі відповідного дозволу медиків - ДПтС

2 хв читати
Тимошенко переведуть з лікарні до колонії лише у разі відповідного дозволу медиків - ДПтС

Екс-прем'єра України Юлію Тимошенко етапують до Качанівської колонії з харківської лікарні лише за згоди на це медиків, які курують курс її реабілітації, заявляє перший заступник голови Державної пенітенціарної служби України Сергій Сидоренко.

"Це (питання етапування Тимошенко до колонії - ІФ) залежить від висновку медичних працівників, передусім, тієї установи, де вона проходить курс реабілітації. Ми знаємо, що всі рішення корегують і звіряють з фахівцями клініки "Шаріте". Тож усе залежить лише від рекомендацій медпрацівників", - сказав С.Сидоренко журналістам у четвер у Києві, відповідаючи на запитання агентства "Інтерфакс-Україна" про те, як скоро Ю.Тимошенко етапують до колонії і від чого залежить це рішення.

Відповідаючи на уточнювальне запитання, чи означає це, що якщо медики будуть проти етапування Ю.Тимошенко, заявляючи, що вона надалі потребуватиме лікування та реабілітації, то пенітенціарна служба не вживатиме жодних радикальних дій, С.Сидоренко відповів: "Безумовно, ми не можемо наполягати, тому що процес лікування і медичні висновки - це основоположні чинники, на яких базуються наші дії".

Тобто, як пояснив перший заступник керівника ДПтС, екс-прем'єра буде переведено до Качанівської колонії лише тоді, коли медики скажуть, що це можна робити.

Як повідомлялося, 11 жовтня 2011 року Печерський районний суд Києва засудив Ю.Тимошенко до семи років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів із Росією в 2009 році. Вона відбуває покарання в Качанівській виправній колонії в Харкові з кінця грудня 2011 року.

9 травня 2012 Ю.Тимошенко перевели з колонії до Центральної клінічної лікарні № 5 (Харків). Тактику і медикаментозне лікування екс-прем'єра визначають німецькі лікарі з клініки "Шаріте" (Берлін).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову КАБ, в однієї жінки гостра реакція на стрес - Синєгубов

Вертоліт із президентом Ірану здійснив жорстку посадку на північному заході країни

Окупанти вдарили по центру Харкова, є постраждалі - мер

У ХАРКОВІ КІЛЬКА ВИБУХІВ - МЕР

Генштаб ЗСУ: до середини дня армія РФ активізувалася на Сіверському та Харківському напрямках, на Покровському - зберігає високу інтенсивність атак

Окупанти обстріляли Куп'янський район Харківщини, загинули 5 мирних жителів, ще 9 постраждали - поліція

По Черкаській Лозовій було завдано подвійного удару "Іскандер-М", серед загиблих вагітна жінка

Дрони СБУ атакували військовий аеродром "Кущевська" і Слов'янський НПЗ у РФ - джерело

Зеленський вшанував пам'ять жертв радянських політичних репресій

Кількість поранених у Малоданилівській громаді зросла до 16, вісім у важкому стані - поліція

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА