13:47 28.03.2013

Печери Києво-Печерської Лаври не затоплені, але у разі підтоплення рятувальники готові відкачати будь-які обсяги води - ДСНС

1 хв читати

Печери Києво-Печерської Лаври не затоплені, а на випадок проникнення в них талих вод співробітники Державної служби надзвичайних ситуацій (ДСНС) України готові оперативно відреагувати, заявляє начальник мобільного рятувального центру ДСНС України Сергій Лавриненко.

За його словами, наразі печери комплексу не затоплені, а рятувальники готові до того, що у разі танення снігу в печери може просочитися вода. "У нашому загоні вже підготовлено близько 15 мотопомп різної потужності, які можуть качати від 20 літрів води на годину до 250 літрів. Ми на будь-яку воду зможемо адекватно відповісти", - сказав С.Лавриненко на брифінгу в четвер у Києві.

Також він повідомив, що альпіністи мобільного рятувального центру ДСНС України очищають дахи і куполи будівель комплексу.

"Зараз тут працюють близько 50 альпіністів, які очищають дахи і куполи. Усі небезпечні місця, з яких може зісковзнути сніг і лід", - наголосив С.Лавриненко.

За його словами, співробітники ДСНС працюють весь світловий день і рятувальники розраховують закінчити роботи за 2-3 дні.

Відповідаючи на запитання, в якому стані наразі перебувають печери Києво-Печерської Лаври, С.Лавриненко сказав: "у нормальному".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА