10:42 29.03.2013

Із п'ятниці піротехніки почнуть підривати лід для проходження води у водоймах - віце-прем’єр

1 хв читати

Піротехнічні групи почнуть із п'ятниці підривати лід для проходження води у водоймах, повідомив віце-прем'єр-міністр Олександр Вілкул.

"Із завтрашнього дня ми починаємо підривання льоду для ефективного пропуску паводку", - заявив він в ефірі Першого національного телеканалу в четвер увечері.

У свою чергу голова Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) Михайло Болотських в ефірі Першого національного повідомив, що підготовлено 90 піротехнічних груп для підривання заторів.

Він також зазначив: "Що стосується наших водосховищ, гідроспоруд, у нас на сьогодні достатній вільний обсяг для прийняття талої води. Ці споруди шляхом регулювання забезпечуватимуть нормальний пропуск талих вод".

За словами О.Вілкула, у боротьбі з підтопленнями завдання місцевих органів влади - забезпечити чисті дощоприймачі, стічні та каналізаційні системи.

Як зазначив віце-прем'єр, за результатами аналізу є недоробки з очищення зливових систем у п'яти областях.

"Якщо ситуацію не буде виправлено до суботи, то ухвалюватимуть серйозні кадрові рішення і в регіонах", - заявив він.

Як розповів М.Болотських, ДСНС має два десятки повітряної техніки, яку можна буде використовувати для надання допомоги та захисту населення у разі надзвичайної ситуації.

"Увесь склад сил і засобів готовий, перевірений. Техніка справна. Особовий склад готовий застосовувати свої практичні професійні знання. Техніка сконцентрована в тих районах, яким може загрожувати затоплення", - запевнив голова ДСНС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА