18:01 01.04.2013

Захист нерухомого майна від повені можна було б забезпечити за $5/міс. - президент ЛСОУ

2 хв читати

У разі введення в Україні обов'язкового страхування нерухомості - приватних будинків і квартир - від повені та буревію у разі страхової виплати $ 20 тис. страховий тариф становитиме не більше $5 на місяць.

Як повідомила в своєму блозі президент Ліги страхових організацій України (ЛСОУ) Наталія Гудима, такі розрахунки зробили фахівці ЛСОУ одразу ж після повені в Західній Україні у 2008 році.

При цьому кожна страхова компанія зобов'язана була створити свій резервний фонд, частину коштів якого спрямувати до загального фонду протидії природним катастрофам, у створенні якого державі теж доведеться брати участь на початковому етапі, щоб швидше його сформувати, зазначила вона.

"Існування обов'язкового страхування від стихійних лих - нормальна практика у всьому цивілізованому світі. Так у 2002 році Прагу буквально залило водою. Річка піднялася на 6-7 метрів, місцями будинки затопило по другі поверхи, залило водою празьке метро. За оцінками експертів, це була найбільша повінь у Чехії за останні 500 років. Але місто швидко відновилося. Держава профінансувала ремонт мостів і метро. А всі зруйновані об'єкти приватної власності були відновлені за рахунок страхових компаній, які при цьому не збанкрутували, тому що грамотно розподілили ризики", - зазначає Н. Гудима.

При цьому, за її словами, якщо говорити про добровільне страхування таких ризиків, то на сьогодні жодна страхова компанія таку страховку не продасть, тому що ймовірність настання страхової події дуже висока.

"Пропоную розімкнути замкнене коло і запровадити в країні обов'язковий захист від стихійних лих. Ліга внесла цей пункт у проект плану спільних дій з регулятором на 2013 рік. Сподіваюся, "чумачечая" весна допоможе нашу пропозицію з "пункту" перетворити на дію", - зазначає президент ЛСОУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кабмін продовжив на місяць відстрочку від призову, яка надана рішеннями Мінекономіки

Опитування: 83% українців вважають, що держава має втрутитися в діяльність УПЦ (МП), 82% не довіряють цій церкві

На Центральному залізничному вокзалі Києва відкрився інформаційний пункт рекрутингу до ЗСУ

У протоці Босфор сів на мілину суховантаж Alexis, що прямував з України до Єгипту

У Тисі виявили тіла трьох потопельників – Держприкордонслужба України

Російські війська за добу 11 разів обстріляли населені пункти Донеччини, евакуйовано 506 осіб

У Кривому Розі на території військкомату помер військовозобов'язаний

Перший півфінал "Євробачення-2024" відбудеться у вівторок, українці за кордоном зможуть проголосувати за Alyona Alyona & Jerry Heil

У Боровій унаслідок авіаудару травмовані три людини - Синєгубов

Три громади Сумщини обстріляли окупанти вранці та вночі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА