11:09 02.04.2013

Раптової повені в Києві не буде - Держводагентство

2 хв читати
Раптової повені в Києві не буде - Держводагентство

Раптової повені в Києві не буде, ситуація перебуває під контролем і дніпровські водосховища готові прийняти прогнозовану кількість додаткової води, заявив заступник голови Державного агентства водних ресурсів України Олексій Чунарьов.

"Раптової повені не очікується. Повінь, або весняна повінь - це прогнозоване явище, можна сказати скільки, зокрема, через Київ пройде кубокілометрів води. Фактично, ми були свідками того, що з 20-го на 22-е число випало дуже багато опадів . Ми переглянули, проаналізували знову, за цей час, змоделювали ситуацію і можемо чітко заявити - раптове підвищення рівня води киянам не загрожує", - сказав він в ефірі "5 каналу".

Він також додав, що рівень води в Дніпрі біля Києва підніметься на 2-3 метри і пік водопідйому буде у другій декаді квітня.

"Пік паводку, який буде в Київському водосховищі, припаде на другу декаду квітня. Спочатку зайде прип'ятська вода в Київське водосховище, за нею одразу піде дніпровська, і тільки потім піде деснянська - це вже буде початок травня, коли вона піде безпосередньо в межах Києва. До всього ми готові", - зазначив О.Чунарьов

За його словами, рівень води в Києві коливатиметься, в Балтійській системі, від 93.3 до 93.7 м. Зараз рівень води становить 90.8 м. "Але ця вода підніметься штучно, регульовано і без негативних наслідків для киян", - додав О.Чунарьов.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА