11:38 02.04.2013

У Міносвіти сподіваються, що українські виші виконають держзамовлення на технічні спеціальності

2 хв читати
У Міносвіти сподіваються, що українські виші виконають держзамовлення на технічні спеціальності

У Міністерстві освіти і науки України (МОН) сподіваються, що вищі навчальні заклади виконають державне замовлення на технічні спеціальності у 2013 році.

"Приємно те, що цього року збільшилася кількість охочих пройти тестування з математики, з фізики. Ми сподіваємося, що державне замовлення на стратегічні напрями підготовки - це інженерно-технічні напрями, природно-математичні, IT-технології - вищі навчальні заклади, особливо технічні, виконають", - заявив директор департаменту вищої освіти МОН Микола Фоменко під час круглого столу в понеділок у Києві.

За його словами, поточного року збільшилася кількість абітурієнтів, які бажають пройти тестування з математики та фізики. Загалом, як зазначив директор департаменту, на тестування зареєструвалася 321 тис. вступників (минулого року - 328,5 тис.).

Водночас він зазначив, що цього року не було суттєвих змін в умовах вступу до вишів.

Директор департаменту вищої освіти зазначив, що цього року в умовах прийому абітурієнтів прописано заборону вносити оплату за контрактну форму навчання до зарахування. Він пояснив, що в попередні роки спостерігали таку практику.

"Я сподіваюся, що вступна кампанія 2013 року мине спокійно, організовано, і вступники зможуть здобути освіту, про яку вони мріють", - резюмував М.Фоменко.

Водночас він наголосив, що система електронного подання заяв абітурієнтів минулих років виправдала себе. М.Фоменко також нагадав, що минулого року до системи електронного вступу було внесено 2,04 млн заяв (кожен абітурієнт може подавати заяви до п'яти вишів на три спеціальності).

Крім того, в МОН рекомендують абітурієнтам вивчити ринок праці свого регіону, перш ніж приймати рішення про вибір спеціальності.

"Коли вступають (абітурієнти - ІФ), потрібно дивитися на ринок праці регіону, потрібно дивитися, які виробництва працюють. Тому що здобути вищу освіту й не отримати роботу - це трагедія", - зазначив М.Фоменко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА