13:28 02.04.2013

Перший національний програв суд дніпропетровському терористу - адвокат

2 хв читати

Шевченківський районний суд Києва в повному обсязі задовольнив позов підозрюваного у скоєнні терористичного акту в Дніпропетровську 26 квітня 2012 року Дмитра Реви до Першого національного телеканалу та компанії V-tv про захист честі, гідності та ділової репутації.

Як розповів агентству "Інтерфакс-Україна" адвокат Д.Реви Віталій Погосян, у вівторок суд постановив, що Перший національний канал зобов'язаний виділити ефірний час компанії V-tv і спростувати неправдиву інформацію, подану у фільмі "Пекельне пекло". "Рішення Шевченківського суду законне й обґрунтоване", - зазначив він.

В.Погасян нагадав, що позов Д.Реви був зумовлений тим, що на Першому національному кілька разів транслювався фільм "Пекельне пекло", який іще до завершення досудового слідства безапеляційно називає Д.Реву і ще двох обвинувачуваних терористами, винними у скоєнні квітневих вибухів у Дніпропетровську. При цьому автори фільму використовують матеріали, які на той момент були захищені таємницею слідства, впереміш із вигаданими відомостями. Про те, що частина "документального" фільму містить "авторський вимисел", у суді підтвердила журналіст компанії V-tv.

"За кожним пунктом інформація має бути спростована. Зокрема, спростуванню підлягають факти того, що Д.Рева є терористом, що він надсилав SMS про загибель людей, про те, що він указував на Льва Просвірніна як учасника терактів, та інші факти", - сказав В.Погосян.

За словами адвоката, спростування має бути показане через тиждень після рішення суду в той самий час, у який було показано фільм.

При цьому В.Погосян не виключає, що з боку відповідачів може бути подано апеляцію, і тоді спростування вийде через 10 днів після рішення апеляційного суду.

Як повідомлялося, раніше прокуратура Дніпропетровської області порушила кримінальне провадження за заявою обвинувачуваного в пособництві дніпропетровським терористам Д.Реви стосовно фальсифікації доказу проти нього, яка лягла в основу обвинувачення і стало підставою для його затримання.

27 квітня 2012 року в центрі Дніпропетровська пролунали чотири вибухи, внаслідок яких постраждала 31 людина, зокрема десятеро підлітків. Усі вибухові пристрої були саморобними, їх заклали в бетонні урни.

У травні співробітники правоохоронних органів затримали чотирьох жителів Дніпропетровська, яким було висунуто обвинувачення, зокрема Д.Реві - в терористичному акті, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 258 КК України). Всіх чотирьох також обвинувачують в організації трьох терактів, скоєних у жовтні-листопаді 2011 року в Дніпропетровську, Харкові та Запоріжжі.

Підсудні Л.Просвірнін і Д.Рева своєї провини не визнали.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА