10:47 08.04.2013

Допит свідка Гайдука у справі Щербаня відбудеться 16 квітня - Кожем'якін

2 хв читати
Допит свідка Гайдука у справі Щербаня відбудеться 16 квітня - Кожем'якін

Допит свідка Віталія Гайдука у кримінальному провадженні про вбивство народного депутата Євгена Щербаня в 1996 році відбудеться 16 квітня о 10:00, повідомив захисник екс-прем'єра Юлії Тимошенко Андрій Кожем'якін.

"Сьогодні, як ви знаєте, технічна затримка, було перенесення судового засідання на 16 квітня", - сказав А.Кожем'якін журналістам у понеділок.

Як повідомлялося, у приміщенні Апеляційного суду Києва в понеділок мали тривати слідчі дії в рамках розслідування вбивства депутата Є.Щербаня. Очікувалося, що буде проведено допит бізнесмена В.Гайдука, проте 7 квітня стало відомо, що захворів слідчий суддя.

Як повідомлялося, члена виконкому Ліберальної партії, депутата Верховної Ради Є.Щербаня розстріляли 3 листопада 1996 року в аеропорту Донецька після прибуття з Москви. Злочинці зникли з місця події на автомобілі. Є.Щербань, його дружина і механік померли внаслідок поранень. Бортінженер літака помер у лікарні від вогнепального поранення в шию. Правоохоронні органи виключили політичну версію вбивства і як основну розробляли кримінальну.

У квітні 2003 року Апеляційний суд Луганської області засудив до довічного ув'язнення вбивцю депутата Вадима Болотських.

Син Є.Щербаня, депутат Донецької облради Руслан Щербань 4 квітня 2012 р. заявив, що передав Генпрокуратурі документи про можливу причетність екс-прем'єрів Ю.Тимошенко і Павла Лазаренка до вбивства його батька.

18 січня 2013 р. генпрокурор Віктор Пшонка заявив про завершення розслідування кримінальної справи щодо вбивства Є.Щербаня, Ю.Тимошенко вручено повідомлення в підозрі її в організації спільно з П.Лазаренком умисного вбивства з корисливих мотивів. Санкція статті, за якою їй вручено повідомлення, передбачає довічне ув'язнення. За даними В.Пшонки, Ю.Тимошенко і П.Лазаренко заплатили за вбивство Є.Щербаня $2,8 млн.

Ю.Тимошенко та П.Лазаренко категорично спростовують свою причетність до вбивства.

Наразі в Києві на досудовій стадії розслідування відбувається допит свідків. Ю.Тимошенко не присутня на допитах. Вона проходить курс лікування в одній із харківських клінік.

11 жовтня 2011 року Печерський районний суд Києва засудив Ю.Тимошенко до семи років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів із Росією в 2009 році. Вона відбуває покарання в Качанівській виправній колонії в Харкові з кінця грудня 2011 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА