10:56 09.04.2013

Кiлькiсть щоденних дiлових газет в Українi знову зросла до двох

2 хв читати
Кiлькiсть щоденних дiлових газет в Українi знову зросла до двох

ТОВ "Дiлова преса країни" (Київ) у понедiлок випустило дебютний номер газети "Капитал", яка виходитиме росiйською мовою на 16 шпальтах, що збiльшило кiлькiсть щоденних дiлових видань на українському ринку до двох.

Як зазначається у повiдомленнi видавництва, воно уклало лiцензiйну угоду з The Financial Times Ltd, вiдповiдно до умов якої "Капитал" публiкуватиме обранi матерiали FT.

Як повiдомлялося, до лiта 2010 року в Українi виходили три щоденнi дiловi газети. Однак улiтку 2011 року "Дело", пiдконтрольна iнвестицiйно-консалтинговiй групi EastOne Вiктора Пiнчука, скоротила перiодичнiсть виходу з п’яти до трьох разiв на тиждень, потiм перейшла на щотижневий формат, а з 2012 року повнiстю перемiстилася в он-лайн.

Вiдтак улiтку 2012 року перейшла в он-лайн газета "Экономические известия" з холдингу "Медiа Iнвест Груп", пiдконтрольного Сергiю Тарутi, що вийшла на ринок у 2004 роцi, а на ринку залишилося тiльки видання "Коммерсантъ-Украина".

"На наш погляд, на ринку дiлових ЗМI України є дефiцит якiсних дiлових видань, хоча потреба в аналiтицi, фiнансових та економiчних новинах дуже велика i зростає щодня", - пояснив рiшення про випуск газети "Капитал" директор "Дiлової преси країни" Iлля Чудновський.

Крiм друкованої версiї планується запуск дiлового iнтернет-порталу capital.ua.

Позицiю шеф-редактора, який курирує газету, глянсовi додатки, а також сайт capital.ua, обiйняв Олександр Бердинських, який ранiше працював шеф-редактором iнформагентства "Українськi новини", певний час був головним редактором "Экономических известий" i брав участь у запуску журналу "Деньги UA".

Редакцiю газети "Капитал" очолив Олексiй Непомнящий, який ранiше працював у росiйськiй газетi "Ведомости", а також у видавничому домi "Коммерсантъ", журналi SmartMoney, проектi Slon.ru.

ТОВ "Дiлова преса країни" було створено у вереснi 2012 року. Наразi його власником є зареєстроване в серпнi того ж року за тiєю ж адресою ТОВ "ДПК групп". Як наголошується в повiдомленнi видавництва, бенефiцiари "ДПК групп" - зарубiжнi iнвестори, якi не називаються.

Дебютний номер видання "Капитал" видано накладом 25 тис. примiрникiв, тодi як газета "Коммерсантъ-Украина" цього дня вийшла тиражем 14,42 тис. примiрникiв.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару по Балаклії зросла до 10

До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

Окупанти завдали удару по вокзалу Балаклії, постраждали 7 мирних жителів - ОВА

Зеленський про закриття неба над Україною західними партнерами: Питання не "чому", а "коли"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА