12:23 09.04.2013

Microsoft через рiк припинить обслуговування XP

2 хв читати
Microsoft через рiк припинить обслуговування XP

Компанiя Microsoft Corp. через рiк завершить обслуговування операцiйної системи XP, яку все ще застосовують близько 39% користувачiв ПК. Це означає, що компанiя припиниь надсилати щомiсячнi оновлення та виправлення помилок, повiдомляє MarketWatch.

Цей крок продиктований бажанням корпорацiї спонукати користувачiв до переходу на новi версiї Widows. Windows 7 було створено близько чотирьох рокiв тому на замiну XP, проте її встановили лише 45% користувачiв ПК, за даними сайта netapplications.com. Сумiсна з тачпадами Windows 8, яка вийшла торiк, стоїть на 3,2% комп'ютерiв.

Компанiя стверджує, що "переважна бiльшiсть" користувачiв XP переходять на новiшi версiї ОС або вже зробили це. Тим, хто не встигне встановити нову систему до квiтня 2014 року, буде запропоновано пiдписати iндивiдуальнi угоди про пiдтримку, а малим i середнiм пiдприємствам буде надано знижку в 15%, що дiятиме до червня, на оновлення програмного забезпечення вiд Microsoft до нових версiй.

Кон'юнктура ринку позначається на обсягах продажу Microsoft Windows. Навiть корпоративний сектор тепер купує менше ПК, оскiльки спiвробiтники, якi багато подорожують, переходять на планшети. До того ж, багато пiдприємств використовують додатки, написанi пiд XP, i тепер їм доведеться або оновлювати їх у термiновому порядку, або пiдписувати недешевi угоди про пiдтримку.

Тим часом Microsoft спiльно з урядом китайської пiвденної провiнцiї Хайнань планує вiдкрити перший iнновацiйний центр компанiї в Китаї, повiдомляє MarketWatch iз посиланням на китайське агентство "Сiньхуа". Крiм того, в Хайнанi буде вiдкрито IT-академiю Microsoft, де навчатимуться фахiвцi в галузi iнформацiйних технологiй.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна розпочала переговори про укладання угоди з безпеки з Португалією

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

США таємно поставили Україні ракети ATACMS, українські сили вперше застосували їх минулого тижня

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

Зеленський подякував американцям, які працюють на оборонних підприємствах

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

Умєров подякував США за підписаний пакет законів: Життєво важливий крок у зміцненні здатності захищати нашу незалежність

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА