14:28 09.04.2013

4-й Міжнародний київський марафон відбудеться в українській столиці 28 квітня

2 хв читати

28 квітня в Києві відбудеться 4-й Міжнародний київський марафон, у якому, як очікується, візьмуть участь понад 2 тисячі атлетів із 40 країн світу.

"Цього року ми трасу зробили як ніколи цікавою. Вона стартує від Михайлівського золотоверхого монастиря, вулицею Володимирською добігаємо до бульвару Шевченка, йдемо вниз на проспект Перемоги, добігаємо до Щербакова, розвертаємося, біжимо назад, вибігаємо на вулицю Саксаганського, потім прямуємо на НСК "Олімпійський", після цього добігаємо до Хрещатика, й на ньому урочисто фінішуємо", - розповів на прес-конференції у вівторок президент Федерації легкої атлетики Києва, депутат Київради Віктор Гринюк.

"Ми вирішили зробити різні дистанції, в нас буде і 5 км, і 10 км, буде естафета, будуть забіги для дітей, щоб показати людям широкий спектр легкої атлетики. Федерація легкої атлетики внесла цей марафон до свого календаря, щоб спортсмени, які братимуть у ньому участь і виконають розрядні норми, могли їх офіційно підтвердити", - зазначив він.

"Цей рік відрізнятиметься від попередніх. Ми запросили до участі в забігу багатьох спортивних зірок. Серед них і олімпійські чемпіони, і спортсмени - професіонали з інших країн і континентів, зокрема з Африки. Ми хочемо, щоб Київський міжнародний марафон став гордістю киян, як це відбувається в інших містах світу: Нью-Йорку, Бостоні, Берліні, Празі, де марафони збирають десятки тисяч учасників", - наголосив голова оргкомітету Київського міжнародного марафону Дмитро Черницький.

За його словами, призовий фонд марафону в 2013 році зріс більше ніж учетверо і становить 180 тис. грн. У 2012 році він становив 40 тис. грн. Очікується, що у 2014 році переможці в чоловіків і жінок отримають вже не по $5 тис., як цього року, а по $10 тис.

Крім того, вперше здійснюватиметься телевізійна трансляція Київського марафону.

Київський міжнародний марафон - масовий вуличний пробіг, який проводиться щорічно з 2010 року. Титульним спонсором заходу є АТ "Банк Національний кредит".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА