08:48 11.04.2013

На муловому полі Бортницької станції аерації стався прорив дамби

1 хв читати
На муловому полі Бортницької станції аерації стався прорив дамби

Близько 19:00 у середу в Бориспільському районі на муловому полі №3 Бортницької станції аерації, яка не експлуатується, стався прорив дамби, повідомляє прес-служба ДСНС.

"Прорив стався внаслідок інтенсивного танення снігу та підвищення рівня ґрунтових вод. Сталося інтенсивне обводнення тіла дамби в районі перепускного колодязя. Внаслідок прориву тала вода надійшла до резервуара насосної станції, але насос, який відкачував воду, не впорався з великим об'ємом, що спричинило переповнення резервуара й вихід води на прилеглу територію", - йдеться в повідомленні.

Загрози підтоплення населених пунктів не було. О 5:45 четверга витікання води було зупинено шляхом спорудження перемички та зміцнення обвалування в місці прориву, надзвичайну ситуацію ліквідовано.

Мулове поле №3 Бортницької станції аерації має площу 106 га. До ліквідації надзвичайної ситуації залучалися 590 осіб і 36 од. спеціальної техніки.

На місці події працював штаб із ліквідації надзвичайної ситуації.

Промив тіла дамби становив у діаметрі близько 1 м, повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації (КМДА). Розлив води стався на 1,9 га прилеглої території.

"У зв'язку з небезпекою просування важкої техніки дамбою, перенасиченою талою водою, було ухвалено рішення вручну передавати мішки з піском до місця прориву", - уточнює прес-служба.

Було використано 5 тис. мішків із піском. О 2:45 прорив ліквідували, аварійні роботи тривали до 5:00.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА