10:54 11.04.2013

Добове підвищення рівня води в Дніпрі в Києві уповільнилося до 6 см - Гідрометцентр

2 хв читати
Добове підвищення рівня води в Дніпрі в Києві уповільнилося до 6 см - Гідрометцентр

Рівень води в Києві на ранок 11 квітня становив 535 см над нулем поста, що, як і раніше, значно нижче за середній рівень максимальних значень весняної повені за багаторічний період, який становить 715 см.

Як повідомляє Український гідрометцентр, за минулу добу Дніпро в районі столиці піднявся лише на 6 см, тоді як за попередню добу - на 18 см, а ще на добу раніше - на 31 см.

При цьому рівень Київського водосховища в районі Київської ГЕС після зниження за два попередні дні на 11 см за останню добу залишився на колишньому рівні 101,85 м за Балтійською системою (БС) при нормальному рівні 103 м БС.

Гідрометцентр зафіксував також відсутність підвищення рівня і на Канівському водосховищі в районі ГЕС, де її рівень, як і раніше, становить 90,68 м БС при нормальному 91,5 БС. Водночас за Канівською ГЕС вода піднялася на 20 см, а на Кременчуцькій ГЕС - на 10 см. Однак можливості Кременчуцького водосховища прийняти додаткові обсяги води ще достатні: рівень у районі ГЕС становить 78,68 м БС при нормі 81 м БС.

Водночас, згідно з даними відомства, за минулу добу прискорився приток води до Десни в районі Чернігова: він становить 26 см, тоді як напередодні - 16 см, а у два попередні дні - відповідно 29 і 28 см.

Однак річка, яка піднялася до 453 см у цьому районі, все ще далека від рівня виходу на заплаву, який становить 680 см.

Як повідомлялося, на початку тижня Укргідрометцентр повідомив про перегляд прогнозу максимального рівня весняного водопілля в Києві, підвищивши його до 730-740 см вище нуля поста, але ці показники не становлять серйозної загрози для столиці.

При позначці в 680 см над нулем поста в Києві розпочинається підтоплення Корчуватого (історична місцевість на території Голосіївського району Києва). Це вважається своєрідною точкою відліку під час весняного водопілля.

Водночас відомство прогнозує вихід на критичні рівні в басейнах Західного Бугу, Прип'яті та малих річок Київської області. За минулу добу в Західному Бузі зафіксовано певний спад води, хоча в районі Литовежа він усе ще на 20 см вищий за історичний максимум (за час спостережень), тоді як у Прип'яті вона продовжує підніматися. У верхів'ях рівень води наближається до рівнів історичних максимумів, а в районі зони ЧАЕС та Чорнобиля поки що не дуже відрізняється від середнього багаторічного рівня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА