12:44 11.04.2013

Якість питної води в Києві відповідає встановленим нормам - Київводоканал

2 хв читати
Якість питної води в Києві відповідає встановленим нормам - Київводоканал

Станом на 11 квітня всі показники якості питної води в централізованій мережі водопостачання Києва перебувають у нормі, повідомляє "Київводоканал".

Як зазначає прес-служба Київської міськдержадміністрації в четвер, істотних змін у кількісних і якісних показниках річок Дніпро та Десна, які використовуються як джерела водопостачання, на сьогодні не спостерігається.

Показники аналізів річкової води вказують на те, що місто стоїть на порозі паводкового періоду, для якого властиві підвищення каламутності річкової води, кольоровості, окиснюваності, поступового зменшення лужності.

Однак станом на сьогодні паводкова вода ще не надійшла до Дніпра та Десни. За даними Гідрометцентру України, пік повені на річці Прип’ять очікується у другій декаді квітня, на Дніпрі – 24-25 квітня, на Десні – на початку травня.

В очікуванні змін якості річкової води, спричиненої щорічними явищами повеневого характеру, на Дніпровській і Деснянській водопровідних станціях проведено низку заходів з підготовки до паводкового періоду. Наразі контроль рівня води здійснюється в посиленому режимі, а на склади реагентів завезено місячну норму коагулянту та флокулянту.

На випадок критичного підвищення рівня води в річці Дніпро та унеможливлення забору води з цього джерела було розконсервовано плавучу насосну станцію "Роса-300", призначену для перекачування води з р. Десна на Дніпровську водопровідну станцію, та виконано підготовчі роботи для її запуску в експлуатацію в разі необхідності.

Інтернет-видання "НБН" також повідомляє в четвер, що міністр екології та природних ресурсів Олег Проскуряков під час прямої телефонної лінії заявив, що воду в Бортничах пити можна, оскільки витоку після прориву дамби на Бортницькій станції аерації у водні ресурси не відбулося.

"До ранку прорив було локалізовано. Витоку в Дніпро не було або в найближчі водні ресурси, через які могли потрапити в Дніпро, теж немає. Воду пити можна", - сказав міністр.

За словами О.Проскурякова, проблема в забрудненні повітря, а не води. "З повітрям проблема - це запах. Потрібен новий очисний комплекс. Орієнтовно потрібен щонайменше рік, щоб позбутися запаху. А щоб позбутися запаху, необхідно побудувати сучасний комплекс", - зазначив міністр.

Він додав, що комплексна робота з очищення триває, а новий проект може коштувати кілька десятків мільйонів євро.

"Такий комплекс коштуватиме не один і навіть не десять мільйонів євро, а кілька десятків. Наразі разом із Київською міськдержадміністрацією розробляємо й виносимо це питання на засідання Кабінету Міністрів, що ситуація нестандартна й неправильна. Тривають переговори з японськими компаніями, щоб застосувати японські технології", - сказав міністр.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли за добу 4 міста і 26 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, 2 людини загинули, 4 постраждали - ОК "Північ"

Окупанти атакували вночі 4 ТЕС в Україні, є постраждалі - ДТЕК

Окупанти обстріляли за добу 14 населених пунктів у Херсонській області, 1 житель загинув, 8 поранено - обладміністрація

В Україні атаковано об'єкти газової інфраструктури, споживачі та клієнти не постраждають - "Нафтогаз"

Знищено російську РЛС "Подльот" - ГУР

Війська РФ атакували у Львівській області об'єкти критичної інфраструктури, жертв немає - Козицький

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА