13:32 12.04.2013

Пiк весняного паводку на Днiпрi не загрожуватиме Бортницькiй станцiї аерацiї, запевняє директор Укргiдрометцентру

2 хв читати
Пiк весняного паводку на Днiпрi не загрожуватиме Бортницькiй станцiї аерацiї, запевняє директор Укргiдрометцентру

Проходження пiку весняного паводку на Днiпрi не загрожуватиме Бортницькiй станцiї аерацiї, заявив директор Укргiдрометцентру Микола Кульбiда.

"Про якусь загрозу для Бортницької системи з боку вод Днiпра абсолютно не йдеться", - заявив вiн на брифiнгу в п'ятницю.

За його словами, мiж дамбою Бортницької станцiї аерацiї (БСА) та Днiпром розташовано близько 10-12 км заплавних територiй.

"Звiсно, водами Днiпра в перiод проходження максимального рiвня весняної повенi ця територiя однозначно буде затоплена", - констатував вiн.

Водночас, за його словами, висота дамби така, що нiякої загрози цi води не становитимуть.

"Висота дамби така, що про якусь загрозу переливання води чи її руйнування водами Днiпра абсолютно не йдеться", - наголосив синоптик.

"За тих рiвнiв, якi очiкуються, вода може пiдступити лише до пiднiжжя дамби", - пояснив вiн.

Начальник вiддiлу Департаменту реагування на надзвичайнi ситуацiї ДСНС України Василь Снiцар зазначив, що наразi ситуацiю на БСА на мiсцi прориву дамби стабiлiзовано.

За його словами, в майбутньому необхiдно буде здiйснити масштабнiшi роботи зi змiцнення. Вiн також зазначив, що це питання має курирувати Київська мiська державна адмiнiстрацiя.

Як повiдомлялося, близько 19.00 10 квiтня у Бориспiльському районi на муловому полi №3 Бортницької станцiї аерацiї, яка не експлуатується, стався прорив дамби. О 5:45 четверга витiкання води було зупинено шляхом спорудження перемички та змiцнення обвалування в мiсцi прориву, надзвичайну ситуацiю лiквiдовано.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА