09:59 16.04.2013

У ДПтС просять лікарів вирішити питання перебування Тимошенко в лікарні, але силоміць до колонії її не переводитимуть

2 хв читати

Державна пенітенціарна служба України звертається до лікарів харківської лікарні з проханням вирішити питання необхідності подальшого перебування екс-прем'єра Юлії Тимошенко в медзакладі. На підставі висновку медиків екс-прем'єра можуть етапувати до колонії.

"У нас є її заява (Тимошенко - ІФ), вона в ній уже не вперше (хоча до реальних дій з її боку так і не доходило) заявляє про бажання брати участь у суді. На підставі цієї заяви ми порушуємо питання про необхідність подальшого її перебування в ЦКЛ", - розповів агентству "Інтерфакс-Україна" начальник Качанівської колонії Ігор Колпащиков.

За його словами, коли це питання буде вирішено, пенітенціарна служба без перешкод зможе здійснити етапування Ю.Тимошенко.

"Або через колонію, або безпосередньо засуджену буде етаповано з подальшим її поверненням, найімовірніше, до пенітенціарної установи. А якщо вона відмовиться, то про застосування з нашого боку будь-яких силових методів не може навіть ітися", - уточнив начальник колонії.

І.Колпащиков зазначив, що на сьогодні існує достатньо документів, які підтверджують можливість засудженої брати участь у суді.

"Про те, що здоров'я їй дозволяє, свідчать, зокрема, результати судово-медичної експертизи. Й медики теж неодноразово говорили, що її перебування в лікарні - це не необхідність, це, скоріше, просто акт гуманності з боку медиків і з нашого боку певною мірою теж", - додав він.

11 жовтня 2011 року Печерський районний суд Києва засудив Ю.Тимошенко до семи років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів із Росією в 2009 році. Вона відбуває покарання в Качанівській виправній колонії в Харкові з кінця грудня 2011 року.

Майже рік тому Ю.Тимошенко перевели з колонії до Центральної клінічної лікарні №5 (Харків). Тактику й медикаментозне лікування екс-прем'єра в ЦКЛ №5 визначають німецькі лікарі з клініки "Шаріте" (Берлін).

Наразі в Києві на досудовій стадії розслідування відбувається допит свідків у справі про вбивство народного депутата Євгена Щербаня.

Ю.Тимошенко не присутня на допитах.

На ранок вівторка, 16 квітня, призначено допит бізнесмена Віталія Гайдука як свідка в цій справі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти завдали удару по Тягинці Херсонської області, поранено місцеву жительку

Графіки погодинних відключень введуть для всіх регіонів України в понеділок -

ЗС України за минулий тиждень зміцнили позиції на Харківщині та ефективно протистоять ворогу під Часовим Яром

ЄС уважно стежить за ситуацією навколо приземлення вертольота президента Ірану - Мішель

Держдеп заявив про намір скористатися правом конфіскувати російські активи у США

ВИБУХ В ОДЕСІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Окупанти обстрілювали Марганецьку та Мирівську громади, а також громади Криворіжжя, є поранена

У Новомосковському районі Дніпропетровської області збито ворожу ракету

На фронті найскладніша ситуація на сіверському та покровському напрямках - Генштаб

Вертоліт із президентом Ірану здійснив жорстку посадку на північному заході країни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА