13:28 16.04.2013

Київ обурений висловлюваннями телеведучого Урганта про Україну й очікує від "Першого каналу" оцінки ситуації - МЗС

2 хв читати
Київ обурений висловлюваннями телеведучого Урганта про Україну й очікує від "Першого каналу" оцінки ситуації - МЗС

У Міністерстві закордонних справ України обурені у зв'язку з висловлюваннями російського телеведучого Івана Урганта про Україну.

"МЗС України обурене некоректними висловлюваннями телеведучого І.Урганта в ефірі російського "Першого каналу", які різко дисонують із високим рівнем стратегічного партнерства між Україною і РФ, а також атмосферою дружби та взаєморозуміння між нашими народами", - наголошується в коментарі департаменту інформаційної політики МЗС, текст якого має агентство "Інтерфакс-Україна".

У відомстві зазначили, що в історії двох народів було багато трагічних сторінок, спекулювати на яких - неприпустимо. "У сучасному цивілізованому світі такі жарти вважаються поганим тоном і проявом неповаги до пам'яті мільйонів жертв тоталітарного режиму", - зазначено в коментарі МЗС.

У відомстві наголосили, що "спроби бути дотепним гумористом не дають права відомому шоумену опускатися до рівня жартів, в основі яких лежить людське горе, кровопролиття і смерть, це, як мінімум, негідно й не по-людськи".

"Такі висловлювання принижують самого І.Урганта, який, до того ж, є частим гостем українського телеефіру, й уже отримали вкрай негативну оцінку українського та російського суспільства", - зазначили в зовнішньополітичному відомстві.

Згідно з інформацією, МЗС передало своє занепокоєння російській стороні й вимагає від "Першого каналу" дати належну оцінку цьому інциденту.

Як повідомлялося, ведучий кулінарного шоу "Смак" на російському "Першому каналі" І.Ургант, готуючи страву, сказав в ефірі: "Я порубав зелень, як червоний комісар жителів українського села". Звертаючись до гостя програми О.Адабаш’яна, він додав: "Ви почистили мій клинок", на що той відповів: "Я просто останки жителів ... струшую". Висловлювання супроводжувалися сміхом глядачів за кадром.

Відповідний ролик розміщено на інтернет-відеосервісі YouTube, він викликав активне обговорення в українській блогосфері.

Згодом І.Ургант у своєму мікроблозі в соціальній мережі Twitter вибачився за свої висловлювання про українців в ефірі програми "Смак" на "Першому каналі", підкріпивши, однак, свої слова іронічними фразами. А.Адабаш’ян заявив ТСН, що нічого поганого ні він, ні І.Ургант на увазі не мали й "ніякого відношення до неповаги це не має".

Голова парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко направив листа міністру закордонних справ України з вимогою відреагувати на висловлювання російського телеведучого про українців. За його словами, МЗС не повинне очікувати відповідного до нього звернення для того, щоб відреагувати на "відверто хамські антиукраїнські речі, що відбуваються на російському телебаченні".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА