16:55 16.04.2013

Закон про заборону паління в ресторанах та кафе найчастіше порушують у Криму, Донецькій та Одеській областях - Держспоживінспекція

2 хв читати

Найбільше порушень закону про заборону паління в об'єктах ресторанного господарства Криму, Донецької та Одеської областей, заявляє голова Державної інспекції з питань захисту прав споживачів Сергій Орєхов.

"Ми перевіряли ресторани, кафе - всі місця, де збираються люди, - відразу в 13 регіонах України водночас. Найбільше було зареєстровано порушень у Криму, Донецькій області, Одеській області", - сказав він на брифінгу в Києві у вівторок.

С.Орєхов також додав: "На мій погляд, це місця відпочинку, напевно, з цим пов'язана (найбільша кількість порушень - ІФ)".

За його словами, ситуація з додержанням антитютюнового законодавства у сільській місцевості така сама, як і в містах.

"Якщо хороший заклад із хорошим прибутком, звичайно, йому простіше заплатити 3-5 тис. грн штрафу і далі працювати. Є проблема. Тому ми і цей момент розглядаємо та розробляємо, як до цього підійти", - пояснив голова Держспоживінспекції.

Він також зазначив, що його відомство працює на тим, щоб посилити контроль за додержанням законодавства про заборону паління, але водночас не заважати працювати бізнесу.

Як зазначив С.Орєхов, закон про заборону паління в об'єктах ресторанного господарства в України виконується на 93%.

У свою чергу голова правління регіонального Центру громадянського представництва "Життя" Андрій Скіпальський звернув увагу, що штрафів за порушення закону більше в тих регіонах, в яких надходить велика кількість скарг від громадян на недодержання антитютюнового законодавства.

Як повідомляється в прес-релізі, розданому журналістам, протягом першого кварталу 2013 року територіальні органи Держспоживінспекції отримали понад 70 скарг і заяв від споживачів про недодержання суб'єктами господарства антитютюнового законодавства. За цей період представники інспекції перевірили понад 650 суб'єктів стосовно додержання законодавства про заборону паління в громадських місцях. У 10% перевірених закладів зафіксовано порушення.

За даними Держспоживінспекції, до підприємств, що порушили вимоги законодавства, застосовано фінансові санкції на суму 859,5 тис. грн.

16 грудня 2012 року в Україні набув чинності закон щодо посилення обмежень на паління в громадських місцях. Закон розширює перелік місць, де паління заборонено, зокрема, забороняє палити в приміщеннях закладів ресторанного господарства.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА