13:22 19.04.2013

Аль-Джазіра розправилася з Femen за топлес

2 хв читати

Міжнародна телекомпанія Al Jazeera English показала телепередачу, присвячену протестам учасниць руху "Femen" проти ісламізму в Північній Африці, в якій не надала слова стороні руху, йдеться в повідомленні, поширеному Femen у п'ятницю.

"Всесвітній рупор ісламізму телеканал Al Jazeera English учинив медіа розправу над Femen у прямому ефірі програми Stream (саме в цій програмі в жовтні минулого року активістка Femen Інна Шевченко роздяглася у прямому ефірі проти політики телеканалу). Останній випуск телепередачі, присвячений війні Femen з ісламізмом в країнах Магрибу, надав онлайн платформу критикам міжнародної кампанії Femen "топлес-джихад", при цьому спікера Femen не допустили до прямого ефіру", - наголошується в повідомленні.

"Тези Шевченко були записані раніше, і транслювалися в студії маніпулятивно, і поза контекстом. Програма перетворилася на одностороннє цькування секстремістської тактики Femen на Близькому Сході з боку маловідомих мусульманських блогерш, представлених телеканалом як експертів східного фемінізму", - додали в Femen.

Водночас у критиці руху, як стверджується в повідомленні, була застосована антиізраїльська і антиамериканська риторика, а також звинувачення в імперіалізмі і колоніалізмі.

При цьому в Femen зазначають, що їхня антиісламістська кампанія "Free Amina" "викликала величезну підтримку волелюбних жінок світу і затятий опір з боку медіа структур, підконтрольних вакхабітським шейхам". При цьому рух "переконаний у смертоносному впливі своєї критики на шаріат", наголошується в повідомленні.

Як повідомлялося, 4 квітня міліція затримала дівчат з руху Femen за акцію "Топлес-джихад" біля мечеті в Києві. Як повідомили в русі, протест відбувся у рамках Міжнародного топлес-джихаду, присвяченого захисту прав активістки Femen з Тунісу Аміни. "Топлес-джихад" стартував раніше в Парижі зі спалення салафітського прапора під Великою мечеттю.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зафіксовано влучення в двох районах Харкова, інформації про постраждалих немає

На фронті за добу сталося 114 бойових зіткнень, ворог втратив 160 осіб л/с на харківському напрямку

На місці прильоту "шахеда" в Основ'янському районі Харкова сталася пожежа

Харків під атакою ворожих "шахедів"

НАТО розглядає можливість відправки військових інструкторів в Україну - ЗМІ

НБУ в четвер підвищив офіційний курс гривні на 14 коп.

Військам РФ не вистачає потужності, щоб досягти стратегічного прориву на харківському напрямку - Каволі

"Укренерго" в п'ятницю з 8:00 до 19:00 розраховує обійтися без обмежень е/е

Ворог намагається тиснути на оборону на харківському напрямку, найгарячіша ситуація на покровському напрямку

Завдяки Силам оборони сьогодні вдалося додати впевненості напрямку Вовчанська, однак загрози все ще є - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА