12:29 22.04.2013

Страйк спiвробiтникiв Lufthansa призвiв до скасування 9 рейсiв до/з Києва

2 хв читати

Страйк працiвникiв нiмецької авiакомпанiї Lufthansa призвiв до скасування дев'яти рейсiв до/з Києва в понедiлок.

За даними он-лайн-табло мiжнародного аеропорту "Бориспiль", на прилiт 22 квiтня скасованi рейси з Мюнхена, запланованi о 16:25 i 22:35, Франкфурта-на-Майнi - о 13:15 i Дюссельдорфа - о 13:35.

У свою чергу, на вилiт скасованi рейси до Франкфурта-на-Майнi, запланованi на 5:45 i 14:05, Мюнхен - о 6:40 i 17:15 i Дюссельдорф - о 14:10.

Як повiдомили агентству "Iнтерфакс-Україна" у прес-службi аеропорту, авiакомпанiя завчасно попередила пасажирiв своїх рейсiв про страйк, вони мали можливiсть перебронювати на рейси авiакомпанiй-партнерiв.

У прес-службi також повiдомили, що в "Борисполi" не спостерiгається скупчення пасажирiв скасованих рейсiв.

Як повiдомлялося, Lufthansa в понедiлок скасувала бiльшiсть рейсiв через одноденний страйк працiвникiв. Як заявили в авiакомпанiї, будуть виконанi лише 20 iз 1650 рейсiв на близькi вiдстанi. В аеропорту Франкфурта iз 50 запланованих на цей день рейсiв будуть здiйсненi лише шiсть, а в Мюнхенi - лише три з 17.

Не буде виконано, щонайменше, 113 рейсiв Lufthansa у Великобританiї, Iрландiї та ФРН. Буде припинено авiасполучення з Лондоном, Бiрмiнгемом, Манчестером, Ньюкаслом, Едiнбургом, Абердiном i Дублiном, зазначає Sky News.

Лише три запланованих рейси на далекi вiдстанi в аеропорту Дюссельдорфа будуть виконанi у вiдповiдностi з графiком.

Представники авiаперевiзника порадили пасажирам, якi мали вилiтати в понедiлок, перевiряти iнформацiю про рейси на сайтi Lufthansa.

Представники авiаперевiзника також повiдомили, що пасажири згодом зможуть безкоштовно перебронювати квитки на рейси. Пасажири, якi забронювали квитки на внутрiшнi рейси в ФРН, можуть використовувати придбанi квитки на лiтак для того, щоб їхати на поїздi.

Профспiлка спiвробiтникiв авiаперевiзника в минулу п'ятницю оголосила так званий "попереджувальний страйк": цю тактику зазвичай використовують нiмецькi профспiлки для того, щоб чинити тиск на авiакомпанiю у переговорах про пiдвищення заробiтної плати.

Тим часом у Lufthansa вiдкинули вимогу спiвробiтникiв про пiдвищення заробiтної плати на 5,2% протягом найближчих 12 мiсяцiв.

Керiвництво авiаперевiзника здiйснює полiтику скорочення зарплат, щоб впоратися зi зростанням цiн на авiацiйне паливо i з конкуренцiєю з бюджетними авiакомпанiями i з великими авiаперевiзниками, такими як Emirates, Qatar Airways i Etihad Airways.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА