12:38 22.04.2013

Луценко: Тимошенко можуть помилувати так само, як і мене

2 хв читати

Звільнений за помилуванням від відбування покарання екс-глава МВС України Юрій Луценко обговорив з представниками наглядової місії Європейського парламенту - екс-президентами Петом Коксом і Олександром Кваснєвським можливість звільнення екс-прем'єр Юлії Тимошенко за сценарієм, аналогічним процедурі звільнення колишнього міністра.

"Не можу відповідати за пана Кваснєвського, але ми обговорювали з ним 100% аналогію в справах Луценка і Тимошенко, а аналогія дійсно 100%", - сказав Ю.Луценко журналістам у Києві в понеділок після зустрічі з П.Коксом і А.Кваснєвським.

При цьому він наголосив, що, за його інформацією, комісія з помилування готує відповідь про те, що ситуації Ю.Луценка та Ю.Тимошенко різні і в екс-прем'єра не завершено розслідування інших справ.

Екс-міністр наголосив, що в положенні про помилування не передбачається не надання помилування через те, що є інші кримінальні справи.

"Газову справу Тимошенко завершено в національних судах, в Юлії Володимирівни є проблеми зі здоров'ям, і Юлія Володимирівна може бути помилувана точно так само, як це було зроблено стосовно Луценка", - зазначив він.

Тобто, як пояснив екс-міністр, наявність інші справ, згідно з положенням про помилування, не є перешкодою для звільнення.

Ю.Луценко також зазначив, що в положенні про помилування є згадка про те, що це можливо після відбування половини терміну покарання, чого в ситуації з Тимошенко ще немає, однак, за його словами, і це не обов'язково.

"Чинне положення про помилування, введене указом президента, жодним чином не може сьогодні свідчити про неможливість застосування того ж рішення щодо Тимошенко, що і стосовно Луценка", - підсумував екс-міністр.

Він акцентував увагу на тому, що Конституція не обмежує права глави держави з приводу помилування кого-небудь.

"Президент задає рамки помилування, він може їх звужувати і розширювати", - додав він.

При цьому Луценко розповів, що місія Кокса-Кваснєвського в Україні триває, завдання мінімум - це звільнення Ю.Тимошенко, максимальна - підписання Україною Угоди про асоціацію з Євросоюзом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти завдали удару по Тягинці Херсонської області, поранено місцеву жительку

Графіки погодинних відключень введуть для всіх регіонів України в понеділок -

ЗС України за минулий тиждень зміцнили позиції на Харківщині та ефективно протистоять ворогу під Часовим Яром

ЄС уважно стежить за ситуацією навколо приземлення вертольота президента Ірану - Мішель

Держдеп заявив про намір скористатися правом конфіскувати російські активи у США

ВИБУХ В ОДЕСІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Окупанти обстрілювали Марганецьку та Мирівську громади, а також громади Криворіжжя, є поранена

У Новомосковському районі Дніпропетровської області збито ворожу ракету

На фронті найскладніша ситуація на сіверському та покровському напрямках - Генштаб

Вертоліт із президентом Ірану здійснив жорстку посадку на північному заході країни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА