14:33 22.04.2013

Пiк повенi пройдено майже в усiх регiонах України, небезпечнi вiдмiтки - у Чернiгiвськiй, Волинськiй i Житомирськiй областях - Гiдрометцентр

2 хв читати
Пiк повенi пройдено майже в усiх регiонах України, небезпечнi вiдмiтки - у Чернiгiвськiй, Волинськiй i Житомирськiй областях - Гiдрометцентр

Пiк весняної повенi вже пройшов у регiонах України, якi були пiд потенцiйною загрозою, зазначає директор Укргiдрометцентру Микола Кульбiда.

"Небезпечнi вiдмiтки залишаються в Чернiгiвськiй, Волинськiй та Житомирськiй областях. Повторюся: пiк пройшов, i поступово, по декiлька сантиметрiв на добу, рiвень води знижуватиметься в цих регiонах", - сказав вiн на брифiнгу в Києвi в понедiлок.

М.Кульбiда повiдомив, що за останнi двi доби знижувався рiвень води на всiх притоках Прип'ятi й частково на самiй рiчцi, а також на Захiдному Бузi в межах Львiвської областi.

"На рiчках Закарпатської областi в цiлому ситуацiя була спокiйною, рiвень води спадає на тлi вiдсутностi опадiв. Там нiяких загрозливих ситуацiй немає", - заявив вiн.

Директор Укргiдрометцентру розповiв, що розпочалися екологiчнi спуски води з Днiстровського водосховища для промивання плавнiв, розташованих в Одеськiй областi.

Вiн зазначив, що рiвень води в Днiпрi бiля Києва станом на 22 квiтня становить 480 см над нулем поста, або 91,8 м у балтiйськiй системi.

"Таким чином, якогось зростання рiвня води в Києвi ми наразi не вiдзначаємо", - сказав М.Кульбiда.

Вiн зазначив, що Київське водосховище працює за планом на припливних витратах, тобто кiлькiсть, що надходить у водосховище, по Днiпру скидається нижче, i не вiдбувається змiни рiвня води.

М.Кульбiда наголосив, що максимальнi рiвнi води весняної повенi вже пройшли на верхнiх дiлянках Днiпра та Десни (на територiї Росiйської Федерацiї), i нагадав, що максимальнi рiвнi повенi очiкуються в першiй декадi травня, а на Деснi - в 20-х числах травня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА