14:23 24.04.2013

Україна має намір розширити перелік календарних щеплень і включити до нього вакцину від вірусу, що спричинює рак шийки матки - Богатирьова

2 хв читати

Міністерство охорони здоров'я України планує розширити календар щеплень додатковими вакцинами проти інфекцій, заявляє глава відомства Раїса Богатирьова.

"Я прибічник перегляду календаря щеплень в Україні", - заявила вона, виступаючи з відкритою лекцією з питань імунопрофілактики в середу в Києві.

Водночас міністр зазначила: незважаючи на те, що календар вакцинації чотири рази переглядали (у 1996, 2000 рр.. І двічі в 2011 році), це необхідно зробити знову.

За її словами, створено науково-консультативну раду, яка вносить пропозиції щодо перегляду календаря з урахуванням епідеміологічної ситуації в Україні і на території країн-сусідів.

"Думаю, що пропозиції до кінця року цього будуть готові, і ми зможемо затвердити новий календар щеплень, який матиме збільшену кількість захворювань, проти яких будемо щеплення робити", - заявила Р.Богатирьова.

Міністр виступає за включення до календарю вакцинації проти вірусу папіломи людини (ВПЛ), який викликає рак шийки матки.

"Думаю, питання це має бути не просто в площині дискусії - це питання в площині виконання і включення цієї вакцини до переліку вакцин у новому календарі щеплень", - сказала глава МОЗ.

Р.Богатирьова також додала, що якщо не вдасться повністю забезпечити вакцинацію за бюджетні кошти, українцям будуть рекомендувати прищепитися за свій рахунок.

Вона також зазначила, що в країнах, які ввели обов'язкову вакцинацію проти ВПЛ, вдалося знизити захворюваність на рак шийки матки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА