16:55 25.04.2013

Обсяги побутових і промислових відходів в Україні збільшуються стрімко і майже безконтрольно - Янукович

2 хв читати

Президент України Віктор Янукович вимагає від уряду активізувати роботи зі створення комплексної системи моніторингу навколишнього середовища.

"Уряду, безумовно, необхідно активізувати роботу з розроблення системи моніторингу, забезпечити вжиття невідкладних і комплексних заходів та посилення координації діяльності органів влади, задіяних у цьому процесі", - сказав президент, відкриваючи засідання Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України в четвер.

В.Янукович зазначив, що на сьогодні є суттєва необхідність підвищення ефективності державного регулювання у сфері поводження з відходами.

"На сьогодні процеси формування й реалізації державної політики в цій сфері розбалансовані, а інфраструктура поводження з відходами має вкрай низький рівень розвитку", - констатував глава держави.

Президент додав, що в результаті такої ситуації в Україні сьогодні відбувається стрімке і практично неконтрольоване збільшення обсягів накопичення промислових і побутових відходів.

"Це негативно позначається на екології та загрожує здоров'ю громадян", - сказав президент.

У зв'язку з цим В.Янукович висловився за необхідність створення дієвої системи екологічно безпечного поводження з відходами, яка має забезпечити раціональне використання природних ресурсів та підвищити рівень екологічної безпеки.

Глава держави також додав, що створення системи моніторингу навколишнього середовища передбачено Стратегією національної безпеки, основними засадами державної екологічної політики України на період до 2020 року, а також Національним планом дій з охорони навколишнього природного середовища на 2011-2015 роки.

В.Янукович наголосив, що ситуація в цій сфері має бути під постійним контролем держави.

"Вимагаю системного підходу до вирішення цих питань, ефективної координації на державному рівні й ухвалення дієвих управлінських рішень для запобігання та нейтралізації загроз національній безпеці в екологічній сфері", - заявив президент.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

Ворог обстріляв із артилерії Куцурубську громаду Миколаївської області

Генштаб ЗС України: На фронті було 104 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку відбито 27 атак противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА