16:07 26.04.2013

Українець, якого підозрюють у США в зберіганні вибухівки, стверджує, що у нього були саморобні феєрверки

3 хв читати

Громадянин України, уродженець Києва Микита Панасенко, якого на початку квітня затримали в Нью-Джерсі за підозрою в зберіганні вибухових пристроїв, стверджує, що перевозив саморобні феєрверки, які хотів підірвати в лісі.

"По-перше, дозвольте мені вибачитися перед усіма пасажирами поїзда за те, що провозив саморобні феєрверки. Визнаю, що це було необдумано. Якщо вже я вирішив провести вихідні на свіжому повітрі, експериментуючи в лісі з піродексом (чорний порох), то мав для цього хоча б орендувати машину. Але думка про те, що я коли-небудь думав про використання цих феєрверків навмисно, як бомби, абсолютно смішна! Я взяв їх у ліс, де збирався підірвати купу бруду і сміття для задоволення. Після чого повернувся додому. Але за словами поліцейських, ці пристрої надто потужні, а значить незаконні", - написав М.Панасенко (Mykyta Panasenko) на сторінці у Facebook, повідомляється на сайті видання "Комсомольская правда в Украине".

За його словами, з України він переїхав у 12 років. У 2010 отримав американське громадянство. Вивчає фізик і математику. Називає себе віруючою людиною, християнином, затятим антикомуністом. М.Панасенко також розповідає, що у нього є багато хобі, зокрема, колись він захоплювався зброєю. Він не думав, що його нове захоплення - виготовлення феєрверків за допомогою чорного порошку - може виявитися незаконним.

Як пише "Комсомолка" з посиланням на іноземну пресу, в поліції Нью-Джерсі вже спростували дані деяких ЗМІ про те, що М.Панасенко проніс у поїзд саме вибухівку.

Раніше телеканал "Інтер" повідомив, що в Нью-Джерсі затримали українця, який намагався пронести вибухівку в поїзд.

За даними каналу, підозрюваного звуть Микита Панасенко, він з Києва та навчався у США. 27-річного українця заарештували на залізничній станції Хобокен, штат Нью-Джерсі (фактично передмісті Нью-Йорка) 7 квітня але поліція не розголошувала цей факт.

Справу передано до суду, що має вирішити умови перебування під вартою М.Панасенка, повідомляє телеканал.

Міністерство закордонних справ України перевіряє цю інформацію.

За інформацією прес-центру Служби безпеки України, М.Панасенко в період проживання в Україні не потрапляв у поле зору правоохоронців, даних про його причетність до терористичних, екстремістських і радикальних угруповань немає.

У СБУ також повідомили, що, за попередніми даними, М.Панасенко переїхав до США на постійне місце проживання в 2010 році, а до цього проживав в Україні разом із сім'єю.

Водночас міністр освіти і науки України Дмитро Табачник повідомив агентству "Інтерфакс-Україна", що М.Панасенко виїхав до США для навчання в 2002 році самостійно і не мав відношення до державної програми обміну студентами.

"Він навчався з 2003 до 2007 року в Каліфорнійському університеті, де здобув ступінь бакалавра, в 2010 році в іншому університеті закінчив магістерські курси", - розповів Д.Табачник.

За даними міністра, з 2010 року М.Панасенко працював у фірмі з виробництва комп'ютерних програм для казино.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Бійці ГУР знищили новітню російську антидронову РЛС "рєпєйнік" вартістю $100 тис.

Російські війська атакували промисловий об'єкт Запоріжжя, без жертв - ОВА

Підрозділи Сил оборони України перемістилися на нові рубежі на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки для збереження життя захисників - Сирський

ВИБУХ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО ЗАГРОЗУ ЗАСТОСУВАННЯ БАЛІСТИЧНОЇ ЗБРОЇ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У регіонах РФ, які можуть бути вразливими для українських БПЛА, скасували паради до 9 травня - британська розвідка

Унаслідок підриву гранати в Києві вночі постраждали двоє людей - поліція

Росіяни скинули 11 КАБ на правобережну частину Херсонської області - ОВА

Через обстріли РФ понад 260 абонентів у Миколаївській і Харківській областях залишилися без газу

Держприкордонслужба з наближенням Великодня фіксує чистий приплив в Україну

Заблоковано понад 2500 вебсайтів з азартними іграми - Офіс генпрокурора

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА