16:33 26.04.2013

КМДА розпочала додатковi перевiрки автокав'ярень, але заборони на їхню роботу поки що не було

2 хв читати

Київська мiська державна адмiнiстрацiя поки що не ухвалювала рiшення про заборону на торгiвлю з пересувних кав'ярень, проте розпочала ретельну перевiрку наявностi в них дозвiльної документацiї, повiдомила начальник департаменту промисловостi та розвитку пiдприємництва КМДА Людмила Денисюк.

"Додатковi перевiрки вже розпочалися", - заявила вона журналiстам у п'ятницю.

Л.Денисюк пояснила, що наразi чинна законодавча база дозволяє провадити таку пiдприємницьку дiяльнiсть, зокрема, для цього необхiдно мати торговий патент, документацiю про платiж податкiв, договiр iз працiвником, а працiвник повинен мати на руках сертифiкати якостi та санiтарну книжку.

При цьому вона зазначила, що нормативної бази, яка регламентує використання газового обладнання, наразi не iснує. У зв'язку з цим КМДА звернулася до вiдповiдних iнстанцiй iз проханням розробити такi документи.

Л.Денисюк повiдомила, що КМДА розробила проект рiшення про порядок здiйснення торгiвлi з автомобiлiв, який буде винесено на розгляд Київради на найближчому засiданнi.

Вона зазначила, що КМДА наразi готує документи про заборону роботи цих пересувних кав'ярень, проте поки що їх не ухвалила.

За словами Л.Денисюк, у Києвi офiцiйно налiчується близько 300 таких пересувних кав'ярень, але насправдi їх набагато бiльше.

Як повiдомлялося, в четвер удень бiля пам'ятника Сковородi на Контрактовiй площi повнiстю згорiв автомобiль-кав'ярня "Таврiя Пiкап", нiхто не постраждав.

Власник автомобiля звернувся iз заявою до мiлiцiї, пiсля чого за фактом пожежi було вiдкрито кримiнальне провадження за ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримiнального кодексу України. За попереднiми висновками, пожежу спричинило коротке замикання електромережi автомобiля.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА