14:35 29.04.2013

Прикордонники закликають громадян належним чином оформляти документи перед перетином кордону з дітьми

2 хв читати
Прикордонники закликають громадян належним чином оформляти документи перед перетином кордону з дітьми

У Державній прикордонній службі України звертають увагу громадян на необхідність належного оформлення документів під час планування перетину кордону з дітьми під час туристичного сезону.

"Співробітникам Держприкордонслужби України щорічно доводиться відмовляти в пропуску через кордон тисячам громадян, зокрема і маленьким мандрівникам", - повідомив на прес-конференції начальник управління прикордонконтролю та реєстрації адміністрації Держприкордонслужби Олександр Біньковський.

За його словами, кількість відмов у пропуску через кордон різко зростає, коли люди масово їдуть на відпочинок під час травневих і Великодніх свят, а також під час літнього та зимового турсезонів.

"Іноді доводиться завертати цілі групи, які їдуть на оздоровлення або конкурси за кордон", - зазначив представник прикордонвідомства.

За даними відомства, попереднього року в пунктах пропуску не пропустили майже 5,2 тис. дітей переважно через відсутність необхідних документів.

Інформацію про необхідні документи можна отримати в турфірмах, які надають відповідні послуги, та в Держприкордонслужбі.

У відомстві нагадують, що, згідно із законодавством, неповнолітні громадяни України можуть виїжджати з країни за наявності проїзного документа дитини або якщо дані дитини вписано в закордонний паспорт одного з батьків. При цьому в паспорти батьків із 5-річного віку дитини вклеюється фото.

Згідно з інформацією, необхідно потурбуватися про наявність нотаріально завіреної згоди батьків, якщо дитина перетинає кордон із третіми особами.

Крім того, прикордонники звертають увагу на особливості виїзду дітей - громадян України в РФ. Зокрема, для цього дітям до 16 років необхідно свідоцтво про народження. Що стосується виїзду до Білорусі, то для цього потрібен проїзний документ дитини або наявність вписаних даних дітей у паспорті батьків.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Херсонській області за добу в результаті обстрілів троє людей дістали поранення, є влучання в житлові будівлі

Після масованої атаки по Дніпропетровській області дві людини загинули, поранено 15 мирних жителів, є руйнування, пожежа

ЗС України за добу ліквідували 870 окупантів

За добу окупанти 442 рази обстріляли Запорізьку область, є руйнування

Генштаб ЗС України : На фронті відбулося 86 бойових зіткнень, на бахмутському напрямку відбито 25 атак противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 11 ракетних і 78 авіаударів

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по дев’яти районах скупчення сил противника

Генштаб ЗС України: Ухвалено рішення про припинення відрядження полковника Наталії Гуменюк

У Дніпрі дев'ять постраждалих після ракетної атаки

19 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА