14:42 29.04.2013

Прокуратура Львівської області перевіряє законність рішень про заборону комуністичної та нацистської символіки 9 травня

1 хв читати

Прокуратура Львівської області перевіряє законність рішень обласної та міської рад, пов'язаних із заходами на 8 та 9 травня.

Як зазначено в повідомленні прес-служби прокуратури Львівської області, йдеться про рішення Львівської міськради від 25 квітня про заборону використання в місті 8-9 травня радянської символіки, а також комуністичної і нацистської символіки.

Крім того, предметом вивчення прокуратури є рішення Львівської обласної поради про вшанування пам'яті українців, полеглих у роки Другої світової війни. У зазначеному рішенні облради йдеться про неприпустимість використання 8-9 травня радянсько-комуністичної або нацистської символіки. Також обласна рада пропонує місцевим органам влади звертатися до суду для заборони проведення в ці дні масових заходів із використанням червоних прапорів.

У повідомленні прокуратури зазначено, що наразі згадані рішення не набули чинності, але після належного їх оформлення та оприлюднення "прокуратура Львівської області дасть оцінку законності зазначених рішень шляхом звернення до суду щодо їх скасування та визнання дії органів місцевого самоврядування протиправними під час ухвалення цих рішень".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА