13:08 08.05.2013

У Києві засуджено банду злочинців, які шантажували керівників відомих харчових підприємств

2 хв читати

Дніпровський районний суд Києва оголосив вирок у справі злочинної групи, члени якої під загрозою отруєння великої кількості людей шантажували керівників відомих харчових підприємств, вимагаючи від $300 тис. до $3 млн.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Києва в середу, жертвами шантажу та вимагань були шість українських і зарубіжних підприємств з виробництва напоїв і молочних продуктів на території України, які отримали поштою відеоролик, на якому невідомий шприцом вводить отруйну рідину в ємність з напоєм.

Після цього "терорист" погрожував віддати на продаж отруєну продукцію, а сам ролик розмістити в Інтернеті та засобах масової інформації. В обмін на безпеку продукції та збереження репутації злочинці вимагали від виробників викуп, розмір якого залежав від фінансових можливостей підприємства.

Під час проведення оперативно-розшукових заходів особи зловмисників були встановлені. Лідером злочинної групи виявилася 36-річна уродженка Казахстану, яка з 2008 року перебувала у міжнародному розшуку за обвинуваченням в організації квартирної афери в цій країні.

В останні роки шахрайка проживала в Україні за підробленими документами, оформленими на кілька прізвищ. До злочинної діяльності вона також залучила трьох раніше судимих чоловіків.

У 2010 році злочинну групу затримали, але незабаром керівниця ОЗГ втекла з-під варти. Перебуваючи на лікуванні в одній з київських лікарень, жінка ввела в оману конвой і вистрибнула з вікна другого поверху. Незважаючи на переломи ніг, шахрайці вдалося зникнути з поля зору правоохоронців. Вдруге її затримали через рік у Чернівцях, де вона ховалася від слідства.

Під час досудового слідства і в суді вину обвинувачених було повністю доведено. Злочинницю засуджено на 10 років позбавлення волі. Інші члени ОЗГ отримали 8 і 9 років ув'язнення.

Суд також визнав, що своїми діями засуджені завдали шкоди потерпілим у розмірі понад півмільйона гривень.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА