13:49 08.05.2013

Кілька сотень скаутів напередодні Дня Перемоги вирушили з Києва в похід "Козацькими шляхами"

2 хв читати

Близько трьохсот представників дитячих та молодіжних громадських організацій почали XXIII збір-похід "Козацькими шляхами" до Черкаської області, присвячений 68-й річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", урочистий старт походу відбувся в середу в Києві. У ньому взяли участь переважно представники київських дитячих та молодіжних організацій. Як очікується, більшість учасників приєднається до збору-походу в селі Виграїв (Корсунь-Шевченківський район, Черкаська обл.), де він триватиме з 8 до 12 травня.

Загалом, за даними організаторів заходу, в ньому візьмуть участь близько 1,5 тис молодих людей з різних регіонів України.

Проводжали скаутів в похід керівництво Міністерства освіти і науки України, Міністерства молоді та спорту, Київської міської державно адміністрації (КМДА).

"Я думаю, що в ці травневі дні, напередодні 68-ї річниці Великої Перемоги, у цьому поході ви обов'язково знайдете хвилинку для світлої скорботи, згадайте наших дідів і прадідів, які зробили можливим життя України, зробили можливим цей скаутський рух", - сказав міністр освіти і науки Дмитро Табачник, виступаючи перед молодими людьми на лінійці пам'яті з нагоди річниці Перемоги та старту збору-походу скаутів.

Глава Міносвіти також зазначив: "Ніколи ще в історії нашої прекрасної країни не було поспіль майже сім десятиліть мирних, коли цю землю не бомбили, коли будинки в селах і містах не горіли".

У свою чергу, заступник голови КМДА Віктор Корж, побажав молодим людям успіхів у поході: "Приємно, що ви об'єдналися навколо спільної ідеї, навколо свята, яке відзначають не лише в Україні, а й в усьому світі".

Після напутніх слів молоді люди вирушили у похід.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА