14:24 08.05.2013

У Севастополі 2014-2015 роки будуть Роками ветеранів

3 хв читати

Севастополь. 8 травня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - У Севастополі 2014-2015 роки стануть Роками ветеранів, протягом яких будуть максимально вирішені соціальні проблеми ветеранів та питання увічнення пам'яті Переможців, заявив перший заступник голови Севастопольської міської держадміністрації Сергій Савенков під час урочистих зборів, присвячених 68-ій річниці Перемоги та 69-ї річниці звільнення Севастополя від німецько-фашистських загарбників.

"Президент України оголосив 2015 - Роком ветеранів. У 2014 року 9 травня минає 70 років з дня визволення Севастополя від німецько-фашистських загарбників, тому цей рік у Севастополі ми оголосимо також Роком ветеранів", - сказав С. Савенков.

За його твердженням, на етапі підготовки до цих Років ветеранів буде переглянуто схвалену лише в Севастополі Програму поліпшення якості життя ветеранів війни на 2012-2016 роки.

"На реалізацію Програми в цьому році передбачено близько 10 мільйонів гривень. Крім того, до Дня Перемоги виділено ще понад 10 мільйонів гривень на одноразову допомогу ветеранам Великої Вітчизняної війни, в результаті понад 18 тисяч севастопольців отримали одноразову соціальну допомогу. У 2014-2015 роках цю суму буде значно збільшено", - запевнив С. Савенков.

Віце-губернатор також повідомив, що цього року в лікарні № 3 додатково введено для ветеранів 15 ліжкомісць, у результаті сьогодні всі ветеранський відділення повністю обслуговують ветеранів безкоштовно.

"На найближчій сесії буде розглянуто план розподілу фінансової підтримки громадським організаціям ветеранів та інвалідів у 2013 році", - зазначив С. Савенков.

За твердженням першого заступника градоначальника, сьогодні Севастополь, незважаючи ні на що, залишається єдиним, де щорічно проводиться Парад Переможців, де в одному строю урочисто проходять моряки українського і російського флотів.

"Лише в Севастополі існує пост № 1 біля Меморіалу захисників міста, лише у нас в школах вивчають окремий курс "Севастополезнавство", в якому особливу увагу приділено Великій Вітчизняній війні", - доповнив С. Савенков.

Він також повідомив, що до кінця року будуть розроблені і затверджені необхідні зміни до Комплексної державної програми пошуку і впорядкування поховань жертв війни та політичних репресій, а також розроблено та внесено на розгляд Верховної Ради Закон України "Про проведення пошуку і впорядкування поховань жертв воєн та політичних репресій та увічнення їхньої пам'яті".

"У свою чергу в Севастополі до червня цього року буде розроблено та затверджено програму з пошуку та впорядкування поховань жертв війни. На 2013-2015 роки будуть передбачені необхідні витрати на проведення цих заходів", - наголосив С. Савенков.

Він також вважає, що з метою патріотичного виховання, любові до Батьківщини, до її історії має бути ухвалено Закон України "Про патріотичне виховання".

"Паралельно ми в Севастополі готуємо Програму патріотичного виховання севастопольців, щоб найближчим часом її також затвердити, і в реалізації цієї Програми мають бути максимально задіяні наші ветерани", - вважає С. Савенков.

Дуже важливим, на думку першого заступника голови адміністрації, є доручення президента України про будівництво Музею героїчним захисникам Севастополя 1941-1942 років на мисі Кришталевому.

"Затверджена 16 квітня на сесії міськради Програма розвитку культури в Севастополі на 2013-2017 роки надасть можливість розпочати це довгоочікуване для всіх севастопольців будівництво", - уточнив С. Савенков.

Розповідаючи про увічнення пам'яті ветеранів, віце-губернатор сказав, що сьогодні активно створюється книга "Ми - севастопольці!", в якій розповідатиметься про тих, хто боровся за Севастополь, переміг, продовжує жити в місті.

"Ми хочемо, щоб ця Книга була в кожному будинку, щоб імена заслужених людей знали діти, онуки, правнуки, і всі наступні покоління севастопольців", - додав С. Савенков.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський про Єрмака: Потужний менеджер, якого я поважаю, а дезінформація стосовно нього - це політика тих, хто незадоволений мною

У районі Липців ворог залучив десантників, біля окупованого с. Красного переміщалися групи піхоти ворога - ОСУВ "Хортиця"

Київрада має намір упорядкувати питання розміщення муралів у столиці - Кличко

Київський КПК збільшує кількість днів донора крові для потреб фронту

Зеленський заявив про 14 неукомплектованих бригад у ЗСУ: У них досі немає зброї, за яку проголосував Конгрес

Служба у справах дітей та сім'ї КМДА: Інформація омбудсмена ґрунтується на припущеннях і не підтверджується фактами

Розпочато реєстрацію на 7-й забіг "Шаную воїнів, біжу за Героїв України"

Генпрокурор: Спільно з СБУ встановили російського полковника, який віддав наказ на обстріл музею Сковороди

Сирський повідомив про плідні переговори з начгенштабу ЗС Польщі

Розграбування окупантами музеїв мистецтвознавці називають найбільшою колективною крадіжкою творів мистецтва з часів нацизму - генпрокурор

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА