14:38 08.05.2013

У Криму знайшли та знешкодили дві авіаційні німецькі бомби часів війни

1 хв читати

У Ленінському районі Криму сапери ДСНС знищили дві авіаційні німецькі бомби часів Великої Вітчизняної війни вагою 500 і 250 кг.

Як повідомляє у вівторок прес-служба Головного управління ДСНС України в автономії, у понеділок до центру зв'язку ДСНС Ленінського району надійшла інформація про те, що в 2 км від села Лібкнехтівка, місцеві жителі знайшли вибухонебезпечний предмет, схожий на фугасну авіабомбу. На місце події оперативно виїхали співробітники самостійного морського загону Керчі, Ленінського районного відділу МВС та оперативна група ДСНС.

Після прибуття спеціалістів на місце вибухонебезпечний предмет було ідентифіковано як німецьку бомбу SC-500, яка перебувала в 10 м від високовольтної лінії електропередач, що забезпечує електрикою смт. Багерове. Поблизу від першої бомби, буквально в 20 см від неї, була виявлена ще одна бомба SC-250, розліт осколків, якої становить 1250 м.

7 травня, на засіданні комісії з питань техногенної та екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій було ухвалено рішення транспортувати вибухонебезпечні предмети для знищення на Багерівський полігон.

Сапери з усіма запобіжними заходами транспортували бомби на полігон, де знищили їх методом підриву.

Жертв і постраждалих немає.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА