14:56 08.05.2013

У Севастополі відбулася генеральна репетиція параду

2 хв читати

Війська і техніка готові до проведення 9 травня урочистого проходження вулицями Севастополя на честь Дня Перемоги, заявив командувач Військово-Морськими силами Збройних Сил України віце-адмірал Юрій Ільїн журналістам під час проведення генеральної репетиції військ Севастопольського гарнізону. "Техніка готова, настрій в особового складу бойовий. Вважаю, що Військово-Морські сили України гідно продемонструють свою виучку, і ветерани війни побачать належну підготовку захисників нашої Вітчизни", - зазначив Ю.Ільїн.

У свою чергу, голова Севастопольської міської державної адміністрації Володимир Яцуба, який також був присутній на генеральній репетиції, в інтерв'ю журналістам зазначив, що рівень підготовки військ зріс. "Загалом, як мені здається, парад буде насиченим. Усім дуже сподобалася техніка, вона давно не ходила вулицями міста-героя Севастополя, тому всіх вітаю з тим, що ми повертаємося до витоків проведення військового параду в Севастополі", - сказав голова адміністрації.

Під час репетиції, що проводилася в центрі міста в присутності сотень глядачів з числа жителів і гостей Севастополя, відбулися проходження урочистим маршем військ Севастопольського гарнізону - близько 1,5 тис військовослужбовців ЗС України, Внутрішніх військ України, Державної прикордонної служби України і Чорноморського флоту Росії, а також проходження бойової техніки ВМС України і ЧФ РФ.

9 травня війська Севастопольського гарнізону здійснять урочисте проходження після маршу ветеранів війни та Збройних сил.

ЗС України та інші українські військові формування загальною чисельністю понад 700 військовослужбовців будуть представлені парадними розрахунками з числа курсантів, молодших і старших офіцерів Академії ВМС ім. П.С.Нахімова, парадними загонами корабельного складу флоту, підрозділів морської піхоти, Військ берегової оборони, навчального центру, підрозділами Повітряних сил ЗС України, а також флотськими почесною вартою, барабанщиками, групою прапороносців, фанфаристи і лінійними. В урочистому проходженні також братимуть участь парадні розрахунки Внутрішніх військ та Держприкордонслужби.

Нововведенням цьогорічного параду є проходження колони у складі вихованців дитячо-юнацької флотилії, школи юнг із портретами героїв Радянського Союзу - уродженцями Севастополя і захищали і визволяли місто в роки війни.

Українські ВМС на параді представлятимуть чотири бронетранспортери БТР-80, дві реактивні системи залпового вогню БМ-21 "Град", 2 гаубиці 2А36 "Гіацинт" і 2 зенітних ракетних комплекси "Оса" Військ берегової оборони флоту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

П'ятниця буде спекотною на сході України, дощі з грозами туди прийдуть у суботу, в інших областях усе буде навпаки

Зеленський про Єрмака: Потужний менеджер, якого я поважаю, а дезінформація стосовно нього - це політика тих, хто незадоволений мною

У районі Липців ворог залучив десантників, біля окупованого с. Красного переміщалися групи піхоти ворога - ОСУВ "Хортиця"

Київрада має намір упорядкувати питання розміщення муралів у столиці - Кличко

Київський КПК збільшує кількість днів донора крові для потреб фронту

Зеленський заявив про 14 неукомплектованих бригад у ЗСУ: У них досі немає зброї, за яку проголосував Конгрес

Служба у справах дітей та сім'ї КМДА: Інформація омбудсмена ґрунтується на припущеннях і не підтверджується фактами

Розпочато реєстрацію на 7-й забіг "Шаную воїнів, біжу за Героїв України"

Генпрокурор: Спільно з СБУ встановили російського полковника, який віддав наказ на обстріл музею Сковороди

Сирський повідомив про плідні переговори з начгенштабу ЗС Польщі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА