16:52 08.05.2013

Суд призупинив заборону радянської символіки в Тернополі - ЗМІ

2 хв читати

Тернопільський окружний адміністративний суд призупинив рішення сесії міської ради дворічної давнини, згідно з яким заборонено публічне використання радянської символіки в місті, повідомляє "Західна інформаційна корпорація" (ЗІК) із посиланням на прес-службу прокуратури області.

За інформацією сайта, відповідну постанову було ухвалено після того, як прокурор Тернополя звернувся з позовами щодо визнання незаконними та скасування розпорядження в. о. міського голови Тернополя від 30 квітня 2013 року "Про вшанування пам'яті загиблих у Другій світовій війні" та рішення сесії міської ради від 8 квітня 2011 року "Про заборону розміщення радянської символіки на державних установах і комунальних підприємствах".

Тернопільський окружний адмінсуд відкрив провадження за цими позовами.

У позові прокурора зазначається, що обидва заявлені документи суперечать вимогам Конституції та законам України й ухвалені з перевищенням наданих органу місцевого самоврядування повноважень.

"30 квітня 2013 року в. о. тернопільського міського голови прийняв розпорядження "Про вшанування пам'яті загиблих у Другій світовій війні", в якому визначено щорічно 8 травня приспускати державний прапор України з жалобною стрічкою на всіх будівлях, незалежно від форми власності. В. о. тернопільського міського голови фактично прийняв рішення, яке не належить до його компетенції, оскільки повноваження щодо порядку використання державного прапора належать Верховній Раді як єдиному законотворчому органу України", - йдеться у зверненні прокурора.

Крім того, він вимагає скасувати рішення 7-ї сесії Тернопільської міської ради від 8 квітня 2011 року "Про заборону розміщення радянської символіки на державних установах і комунальних підприємствах".

Суд призупинив дію цих документів, оскільки вони не підлягають виконанню, до ухвалення рішення в цих справах.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА