10:57 13.05.2013

Глава МОЗ: Надання платним клiнiкам пiльг недоцiльне

1 хв читати
Глава МОЗ: Надання платним клiнiкам пiльг недоцiльне

Мiнiстр охорони здоров'я України Раїса Богатирьова вважає недоцiльним надання платним медичним клiнiкам яких-небудь пiльг вiд держави.

"Дiяльнiсть неурядових установ охорони здоров'я, як правило, спрямована на отримання прибутку. На мiй погляд, сьогоднi передчасно говорити про надання їм будь-яких пiльг", - сказала вона в ексклюзивному iнтерв'ю агентству "Iнтерфакс-Україна".

На її думку, питання пошуку й залучення приватними закладами охорони здоров'я iноземних партнерiв та iнвесторiв вони вирiшують самостiйно, i це дає змогу створювати сучаснiшi й потужнiшi лiкувальнi заклади.

Водночас Р.Богатирьова зазначила, що держава пiдтримує розвиток приватного сектора в медичнiй сферi, вiдповiдну норму передбачено в основах законодавства України про охорону здоров'я.

Щорiчно Мiнiстерство охорони здоров'я видає близько двох тисяч лiцензiй юридичним особам, а також фiзичним особам - пiдприємцям на провадження господарської дiяльностi в медичнiй практицi.

Крiм цього, за її словами, в одному iз законопроектiв з питань упровадження загальнообов'язкового державного соцiального медичного страхування, внесених до парламенту, передбачено можливiсть участi в системi страхування медзакладiв недержавної форми власностi.

Повний текст iнтерв'ю розмiщено на сайтi агентства.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА