13:06 13.05.2013

Власенко: Всі слідчі та судові дії стосовно Тимошенко має бути припинено

2 хв читати
Власенко: Всі слідчі та судові дії стосовно Тимошенко має бути припинено

Захисник екс-прем'єра Юлії Тимошенко Сергій Власенко заявляє, що всі слідчі дії, зокрема й судові, стосовно його підзахисної має бути припинено.

"Якщо провадження у справі припинено, то, відповідно, ніяких слідчих дій, зокрема й у судових засіданнях, відбуватися не може", - наголосив захисник на прес-конференції в Києві в понеділок, коментуючи листа Генпрокуратури Ю.Тимошенко щодо припинення слідства у справі Щербаня.

При цьому С.Власенко зазначив, що захист екс-прем'єра може продовжувати збирати докази та необхідні документи, а також застосовувати всі дії щодо закриття цієї справи.

"На сьогодні захист укотре заявляє, що цю справу треба закривати. Цей фарс треба припиняти... Очевидно, що Ренат Кузьмін (перший заступник генпрокурора - ІФ) два роки розповідає казки, очевидно, що Кузьмін "втюхав" ці казки Віктору Януковичу, очевидно, що Віктор Янукович на підставі цих казок прийняв політичне рішення переслідувати Тимошенко. І очевидно, що цей гордіїв вузол треба розрубати", - наголосив С.Власенко.

За словами захисника, прийняти рішення про закриття справи може слідчий прокуратури, підставою для такого рішення може стати відсутність складу злочину.

С.Власенко наголосив, що на сьогодні є безліч варіантів для ухвалення рішення про звільнення Ю.Тимошенко.

"Можливим є перегляд судового рішення на підставі рішення Європейського суду з прав людини, можливими є дії з боку Віктора Януковича як президента України... Він не обмежений ніякими критеріями під час ухвалення рішення про помилування. Але для цього потрібна політична воля", - додав він.

"18 січня Пшонка заявив, що Генпрокуратура зібрала всі докази і завершила слідство, а 26 квітня припиняється досудове слідство у справі. Усе це чітко свідчить, що у Генпрокуратури нічого не було і немає. І можу вам сказати - нічого бути не може", - наголосив С.Власенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА