11:11 14.05.2013

У Сімферополі затверджено план проведення жалобних заходів до Дня пам'яті жертв депортації

2 хв читати

У мерії Сімферополя затверджено план проведення жалобних заходів до Дня пам'яті жертв депортації, які відбудуться в кримській столиці 17-18 травня.

Як повідомляє прес-центр Сімферопольської міської ради з посиланням на інформацію заступника сімферопольського міського голови Ігоря Скуцького, вранці 17 травня в Сімферополі відбудеться церемонія покладання квітів керівництвом Криму, міста та представниками громадськості до пам'ятних знаків, встановлених у сквері на привокзальній площі залізничного вокзалу (бульвар ім. Леніна) і парку "Салгирка" (біля меж Ботанічного саду Таврійського національного університету ім. В.І.Вернадського), де в 1944 році розміщувалися пункти збору, звідки кримських татар відправляли до місць депортації. Квіти також буде покладено на меморіальному комплексі "Відродження", встановленому на території Кримського інженерно-педагогічного університету.

О 15.00 в Українському музичному театрі відбудеться вечір-реквієм, приурочений до Дня пам'яті жертв депортації. О 19.00 на центральній площі ім. Леніна розпочнеться молодіжна акція "Запали вогонь у своєму серці".

18 травня в Сімферополі о 10.30 відбудуться традиційні жалобні мітинги в місцях збору учасників заходів, зокрема, у сквері біля залізничного вокзалу, парку "Салгирка", на автостанції "Західна", на проспекті Перемоги, 128, на нижньому плато масиву Маршала Жукова.

О 12.00 відбудеться міжнародна акція "Хвилина скорботи та єдності", а о 12.05 вулицями кримської столиці розпочнеться хід колон учасників жалобних заходів до площі Леніна, де о 13.00 розпочнеться всекримський жалобний мітинг до 69-х роковин депортації кримських татар.

У прес-центрі Сімферопольської міськради нагадали, що 18 травня у зв'язку з проведенням жалобних заходів до Дня пам'яті жертв депортації з Криму з 11.45 і до завершення всекримського жалобного мітингу в центральній частині Сімферополя буде повністю перекрито рух транспорту. Також з 10.30 до 12.00 проїзд буде обмежено на ділянці пр. Перемоги - Куйбишевський ринок.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Суд засудив ухилянта до трьох років позбавлення волі - прокуратура

МСЕК встановлюватиме ступінь втрати працездатності та інвалідності військовослужбовців на підставі рішення ВЛК - МОЗ

Зеленський і Каллас обговорили майбутній Саміт миру у Швейцарії та фіналізацію двосторонньої безпекової угоди

Іще у 94 школах Київщини почнуть працювати офіцери служби освітньої безпеки - ОВА

Окупанти вдарили по двох селах на Харківщині, інформації про постраждалих немає - Синєгубов

Боррель і Макрон закликають Ізраїль відмовитися від операції в Рафаху

На фронті загинув учасник Олімпійських ігор-2016, дворазовий чемпіон Європи з важкої атлетики Пєлєшенко - НОК України

Законопроєкт про підвищення тютюнових акцизів буде прийнято за основу для подальшого доопрацювання - Гетманцев

Україна не бачить правових підстав для визнання Путіна демократично обраним і легітимним президентом РФ - заява МЗС

Фон дер Ляєн за підсумками переговорів із Сі Цзіньпіном заявила про готовність до рішучих заходів для захисту економіки ЄС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА