14:22 14.05.2013

Біля мерії Києва представники громадських організацій протестували проти гей-параду, запланованого на 25 травня

2 хв читати

Близько 150 осіб взяли участь в акції біля будівлі Київської мерії проти "Маршу рівності" у рамках гей-форуму "КиївПрайд 2013" у столиці 25 травня.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", учасники акції вважають, що гомосексуалізм руйнує моральний фундамент нації і призведе до демографічної катастрофи.

Президент Всеукраїнського союзу громадських організацій (ВСГО) "Україна для життя" Марина Кравченко повідомила, що мітингувальники передали до мерії підписи 11,4 тис. українців з вимогою скасувати гей-парад.

На прес-конференції в Києві президент ВСГО "Молодь! Громада! Влада!" Олександр Зінченко заявив, що у разі проведення гей-параду в столиці низка громадських організацій готові вийти на альтернативну акцію: "тоді 25 травня ми вийдемо на Хрещатик, і жоден гомосексуаліст НЕ проскаче повз нас".

Юрист, віце-президент ВСГО "Україна для життя" Олена Костирко розповіла, що зібрані підписи українців передадуть разом із відкритим листом президенту та народним депутатам України з проханням не попустити ухвалення закону про введення кримінальної відповідальності за дискримінацію сексуальних меншин. "Якщо депутати не почують голос свого народу, то ми готові у 15 регіонах вийти на марші-протести. Вся Україна підніметься", - заявила О.Костирко.

У департаменті громадських комунікацій Київської міської державної адміністрації (КМДА) агентству повідомили, що організаційний комітет гей-форуму "КиївПрайд 2013" подав заявку до КМДА на проведення "Маршу рівності" 25 травня, але кількість учасників маршу в ній не заявлено.

Водночас у департаменті наголосили, що наразі час і місце проведення зазначеної акції не узгоджені у зв'язку з великою кількістю запланованих масових акцій у Києві.

Раніше у вівторок аналогічна акція відбулася біля будівлі Верховної Ради.

Як повідомлялося, у Києві на 25 травня в рамках "КиївПрайду2013" заплановано публічну правозахисну акцію "Марш рівності" з вимогами забезпечити рівні права і можливості для українців зі спільноти ЛГБТ (лесбіянок, геїв, бісексуалів і трансгендерів).

"КиївПрайд 2013" відбудеться у форматі міжнародного форуму-фестивалю в другій половині травня і, окрім Маршу рівності, передбачатиме низку інформаційно-просвітницьких та культурних заходів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА